Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vásároltatok már a MÁV appliká...

Vásároltatok már a MÁV applikációban buszjegyet?

Figyelt kérdés

Ma észrevettem, hogy a MÁV applikációban is lehet már buszjegyet venni. Vettem is egyet arra a járatra, amivel utazni szándékoztam. Szépen lecsippantottam a kódot a sofőrnél, mire kérdezte, hogy ez milyen jegy, mert nála pirosat jelez, vagyis nem érvényes. Mutattam neki, hogy direkt erre a buszra vettem. Végül fel engedett szállni, de kíváncsiságból a következő megállóban is előre mentem lecsippantani, és akkor már érvényesnek jelezte. Arra jutottunk a sofőrrel, hogy 1 perccel hamarabb ért a megállóba, ahol felszálltam, és a rendszer csak a megadott időponttól jelzi érvényesnek a jegyet.

Na most sok busz szokott pár perccel a menetrendi idő előtt közlekedni. Innentől kénytelenek lesznek bevárni a menetrendi időt, különben minden utas (online) jegyét érvénytelennek fogja mutatni a rendszer?

jún. 9. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Jah az a kérdés sokszor előfordul itt. Sokan járnak úgy hogy nem mutatja érvényesnek a buszon a jegyet. Valami probléma lehet a máv és a volán rendszerei között, nem megy át az adat.
jún. 9. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
A menetrendi indulási időt eleve kötelesek (lennének) betartani, ha korábban is érnek a megállóba. Inkább az lehet a probléma emiatt, amit írsz, hogy az utasok sem kezdhetnek el addig felszállni ilyen jeggyel (ha ez tényleg így működik, ahogy írtad).
jún. 9. 19:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Kötelesek lennének, de sok sofőr nem tartja be. A megoldás talán az lenne, ha az érvényesség előtt x perccel már érvényesnek mutatná a jegyet a rendszer. Így egy induló állomáson, ahol a sofőr 10 perccel az indulás előtt kezdi el beszállítani az utasokat, mindenkinek érvénytelen jegyet must a rendszer.
jún. 9. 21:26
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Gyerekbetegsége ez a rendszernek, ahogy tömegesen kibukik majd alakítanak még rajta. Minden új dolognál előjönnek ezek, olyan dolgok amikre a készítők nem gondoltak, de a valóság felülírja.
jún. 9. 22:50
 5/9 anonim ***** válasza:
65%

Nincs köze az indulási időhöz. Azért engedte a következő megállónál, mert addigra fordult át az adat a volán rendszébe.

Igaz hogy a buszsofőrök sokkal-sokkal-sooookkal lazábban kezelik a menetrendet mint a mozdonyvezetők, de ez a 2-es által felvázolt logika több sebből vérzik...

Miért ne érhetne korábban egy megállóba a busz? Az indulás a lényeg (a menetrendben is az indulási idő van megadva - csak főbb megállóknál, hosszabb tartózkodásoknál van az érkezés is).

A járat indulási állomásán mi van? Oda nem úgy érkezik :D

Ha csak az indulási idő UTÁN lehetne érvényesíteni a jegyet akkor minden megállóban késne a busz.

jún. 9. 23:04
 6/9 anonim ***** válasza:
57%
#5 Miről beszélsz? Hol írtam én olyat, hogy ne érhetne korábban a megállóba a busz? Pont azt írtam én is, hogy az indulási időt kötelesek most is kivárni, ez pedig nem az én logikám, hanem tény.
jún. 9. 23:07
 7/9 nb2019 ***** válasza:
0%
Biztosan a vonatokból indultak ki, azoknál nehezen elképzelhető hogy siessenek 1-1 megállóban...
jún. 10. 01:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát én már vonatot is láttam több perccel a menetrendi idő előtt menni pár éve. Vidéki mellékvonalon volt Bz-vel.
jún. 10. 07:59
 9/9 A kérdező kommentje:
#5: "Azért engedte a következő megállónál, mert addigra fordult át az adat a volán rendszébe." - Ez lehet, hogy igaz, mert valóban kb. 10 perccel az indulási idő előtt vettem a jegyet.
jún. 10. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!