Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Metrón miért egymás felé néz...

Metrón miért egymás felé néz az üléssor?

Figyelt kérdés

Miért nem előre néznek az ülések, ahogyan bármilyen más tömegközlekedési járművön?

Két dolog:

1) Rendkívül zavaró a velem szemben ülő idegen. Én nem őt akarom látni.

2) Ha nem őt nézem, akkor elnézek fölötte az ablakon, csakhogy a metróalagút tök sötét, ezért az ablak tükörként működik. Magamat és a mellettem ülőket látni benne legalább ugyanennyire zavaró.

Az utasok ehelyett a padlót vagy a telefonjukat nézik, mert máshová nem nagyon lehet már nézni anélkül, hogy össze ne akadjon valakivel az ember tekintete. Azt gondolom, hogy ez nem normális dolog, hogy az utas erre legyen kényszerítve.

Ha az üléssor előre nézne, akkor a belteret lehetne nézni legalább, ha már kint nincsen látnivaló.

2024. febr. 19. 01:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
Fogadjunk, hogy a kérdező lenne az első aki kiírna egy kérdést arról, hogy miért egymás mellett vannak az ülések, mert így mindig leülnek mellé és hozzá kell szólni a másikhoz ha le akarsz szállni... :D
2024. febr. 19. 17:00
 12/22 anonim ***** válasza:
87%
11. Bah, az semmi! De szutykos tarkókat kell bémulnia, hátulról meg kolbászos-hagymás szagot lehelnek rá.
2024. febr. 19. 17:04
 13/22 Justinianus ***** válasza:
86%

Mi az a "bármilyen más", ahol mindig előre néznek?

Sífelvonó, libegő, hullámvasút?

2024. febr. 19. 22:31
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

"Rendkívül zavaró a velem szemben ülő idegen. Én nem őt akarom látni."

A metró semmi, a HÉV-en még a térded is összeér a veled szembe ülő utaséval.

2024. febr. 20. 02:52
 15/22 anonim ***** válasza:
87%

"Rendkívül zavaró a velem szemben ülő idegen. Én nem őt akarom látni."

Járj taxival akkor, ott úgyis hátul ülsz, a taxis arcát nem látod. Ja, most jön az, hogy #deazmegdrága. Hát neked semmi se jó.

2024. febr. 20. 16:46
 16/22 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
A metrón gyakoribb a fel-le szállás, és töb is az utas, így kedvezőbb, ha nagyobb hely van a gyalogos közlekedésre rajta. Nem kell annyit sorba állni felszálláskor, mire valaki beljebb tud menni. Ráadásul, ha valaki le akar szállni, akkor nem kell már sokkal előbb felállnia, hogy az ajtóig verekedje magát. Én már például ragadtam fent villamoson, mert a sok birkától nem értem el az ajtóig, és hiába kértem, senki nem hallott a fejhallgatókon keresztül. Szerencsére köztes helyre kellett mennem, így nem veszítettem sokat. Ha buszos elrendezésben lennének az ülések, akkor azért lenne itt egy kérdés, mert nem lehetne elférni, és sok idő lenne a be-ki szállás. Amerikában, Angliában, és sok helyen így vannak a metrók kialakítva.
2024. febr. 22. 11:24
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
A metró az nagy tömegek szállítására van tervezve.Ha az üléssorok közt kéne bóklászni akkor több idő lenne az utascsere,és kevesebb lenne a férőhelykapacítás.
2024. márc. 21. 18:12
 18/22 NTBS ***** válasza:
42%
Ilyen típusú metrószerelvények állnak rendelkezésre.
2024. márc. 25. 17:24
 19/22 A kérdező kommentje:

Legújabb Siemens metrók a németeknél, vegyes elrendezéssel:

https://www.youtube.com/watch?v=zPefqTU89sE

2024. júl. 13. 16:45
 20/22 anonim ***** válasza:
Brühühü, most megint tilthatom le ezt a cserépedényt.
2024. júl. 13. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!