Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Húgomat megbüntették a buszon,...

Húgomat megbüntették a buszon, mert másfajta megyebérletet használt, mint ami megyében vagyunk, amit neki hibásan adtak ki, de nem vette észre. Mit tudunk tenni?

Figyelt kérdés

Ma reggel iskolába menet büntették meg 25600 ft-ra, miután kiderült, hogy Heves megye bérlete van Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyett. A probléma az, hogy egyikünk se vette észre, ahogy kiadták neki megvétel után, szimplán összehajtotta és a vonalkódos részt használta (ami teljesen érthető a véleményem szerint).

A nyugta, amit adtak hozzá, már rég ki lett dobva, több, mint két hete történt a bérlet vásárlása és mivel nem figyelte ő sem, és aztán én sem, hogy más megyébe való bérletet adtak számára, így ki lett dobva.

A megyén kívül nem nagyon járkálunk, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy másutt vette, bőven a mi megyénken belül vagyunk, úgyhogy ilyen hiba nem történt.

A probléma az, amitől én tartok, hogy szimplán azt fogják mondani, amint panaszt teszünk, hogy mi hazudunk és fizessünk. Na már most a fentebb leírtakból kifolyólag értelemszerűen nem akarjuk, és nem is tudnánk, mert főleg így hónap vége felé közeledve nem nagyon maradt pénz, főleg nem annyi, amivel megbüntették.

Húgom elmondása szerint a bérlet minden alkalommal becsipogott és a sofőrök sosem tettek megjegyzést arra, hogy itt valami nem stimmel. Mindezt azonban hiába mondta el az ellenőrnek, annyit mondott, hogy tegyünk panaszt, ami meg fog történni, de jelen pillanatban még ez is megoldhatatlan (távolság).

Amíg nem jutunk el a panasztevésig, szeretném tudni, mire kell felkészülni, volt-e más hasonló helyzetben, vagy mire számítsak, reménykedhetem, vagy inkább adjam fel és törődjek bele?

Anyagilag elég rosszul állunk, úgyhogy az a pénz, ami emiatt - nagy eséllyel - lesz kidobva, nagyon nehéz helyzetet fog teremteni nekünk.

2024. jan. 22. 08:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Senki nem hibáztatott minket, hanem éppen ellenkezőleg, teljesen normálisnak tekintették, hogy húgom sem ellenőrizte a bérletet. Mindenesetre ők is azt mondták, hogy ezentúl mindig figyeljünk oda - és hozzátették, hogy már ez nem az első eset, mások is jártak így. Konkrétan két esetet említettek.

Mimt kiderült, mivel a büntetés óta nem telt még el három nap, ezért az ellenőrök se végezték jól el a munkájukat, hiszen egyből úgy adták a csekket húgomnak, mintha eltelt volna azonnal a három nap. A legtöbb busz belsejében van is egy ilyen papír kitéve, amin többek között ez is rajta van, hogy 2023. április 1-től 12000 a büntetés, ami akkor lesz 25000, ha nincs időben befizetve.

Ezt szintén senki nem érti, habár lehet, úgy voltak vele, hogy ez egy diák, úgyse lesz annyi pénze, hogy befizesse. Vagy ki tudja.

Létezik olyan lehetőség, ha valaki "szerencsés", hogy a büntetést enyhítik, tehát 2500 ft csak. Sajnos ez nem az a kategória, mivel az ellenőrök úgy töltötték ki a papírt, hogy a bérlet nem felmutatható/bemutatható (már nem emlékszem, melyik).

Mindezek mellett közben kiderült, hogy volt sofőr, aki reggel megnézte a bérleteket (felmutatásos alapon), és elkerülte ez az apró baki a figyelmét. Nem hibáztatom a sofőrt, akárki is lehetett az, hiszen rengeteg a bérlet, meg sokan csak egy tizedmásodpercnyire tartják fent, meg reggel sokszor még túl fáradt az ember ahhoz, hogy mindent észre tudjon venni.

Végső soron így "csak" 12000 ft a befizetés.

Mindenkinek köszönöm a segítséget, ment is a felértékelés, mert őszintén hálás vagyok mindenkinek a segítségért.

2024. jan. 24. 10:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát, ez is valami.

Azért tanulságos volt, hogy ezt leírtad.

2024. jan. 24. 18:29
 13/15 A kérdező kommentje:
Ki tudja, lehet, hogy a jövőben még valakinek jól fog jönni. :D
2024. jan. 24. 19:50
 14/15 anonim válasza:
Fura, hogy nem szóltak a sofőrök a becsipogásnál, hogy gond van. Reméljük ezek nincsenek elektronikusan nyilvántartva mert akkor tuti mindegyik alkalom után kiküldik a büntetéseket.
2024. febr. 26. 23:33
 15/15 A kérdező kommentje:

Ezt mindenki furcsállta, de valószínűleg mikor ezt a rendszert létrehozták, akkor nem számítottak rá, hogy ilyen megtörténhet - legalábbis ez az én véleményem erről. Amit két sofőr mondott ez kapcsán az az, hogy nem jelzett be, mint akkor teszi, mikor a bérlet le van járva. Esélyes, hogy jelzett a rendszer, de csak annyit, hogy bepirosodott. A probléma az lehetett szerintem, hogy mindig dugig van a busz és a sofőr is haladni akar, ezért ha nem jelez hanggal, nem néz oda.

Nem tudom, hogy mennyire vannak ezek nyilvántartva, de ha úgy is lenne, a rendszerükben a büntetés befizetése is nyilván van tartva, plusz megvan róla a papír, amit kaptunk, mikor befizettük, így tudjuk bizonyítani. :D

2024. febr. 27. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!