Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogos volt vagy balf@szság?

Jogos volt vagy balf@szság?

Figyelt kérdés
Egyik reggel nagyon hideg volt. Fel szerettünk volna szállni a buszra de a sofőr nem volt a buszban. Az egyik kollégám megnyomta azt a gombot ami a busz ajtajának a külső felén található. Felszálltunk a buszra, majd miután megérkezett a sofőr, embertelen módon elkezdett kiabálni, hogy mégis hogy képzeli hogy megnyomja a gombot stb stb. A probléma a hangnemmel van. Kérdésem a következő: jogosan nyomta meg a gombot vagy nem? Hozzáteszem -5 fok volt és éjszakás műszakból mentünk haza.
2023. nov. 24. 02:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
31%

#20 Példálózzak én is? Oké.

"Amikor én kis pöcsös voltam"

Tehát a témát kapásból a fiatalok, sőt, gyerekek irányába tereled.

"anyuci annyit mondott, ejnye pistikie, kis cuncimuncikám, hát ilyent nem szabad csinálni"

Továbbra is a fiataloknál, sőt, gyerekeknél tartod a témát, hiszen nyilvánvalóan gyerek az, akikkel így beszél "anyuci".

"a mai (már nem is annyira) fiatalokkal."

A "már nem is annyira" zárójelben van, tehát csak kiegészítés, miközben továbbra is konkrétan megnevezed a fiatalokat. Tök mindegy milyen idős fiatalra gondolsz, akkor is fiatal a te szemszögedből.

Egyetlen ici-pici jel sem mutat arra, hogy itt bárki másra is gondolsz a fiatalokon kívül. Sehol egy aprócska jele annak, hogy a saját korosztályodról, vagy akár a nálad idősebb generációról hasonló véleményed lenne, mert mint minden hozzád hasonló, te is csak a fiatalokat tudod gyalázni, na de tükörbe mikor néztél utoljára?

2023. nov. 25. 12:27
 22/29 anonim ***** válasza:
52%

Ember, saját magadat cáfolod. Nem akarok leállni erről vitatkozni mert így is szétoffolunk egy kérdést, de olvasd már el a következő két mondatot:

Egyetlen ici-pici jel sem mutat arra, hogy itt bárki másra is gondolsz a fiatalokon kívül. Sehol egy aprócska jele annak, hogy a saját korosztályodról, vagy akár a nálad idősebb generációról hasonló véleményed lenne

Majd ezt:

"anyuci annyit mondott, ejnye pistikie, kis cuncimuncikám, hát ilyent nem szabad csinálni"

Mit jelent ez ha nem azt, hogy anyuciról nagyon rossz véleménnyel vagyok?

Szemmel láthatóan vagy nem tudod, vagy nem akarod érteni amit írok, és csak kötözködsz. Ez a továbbiakban nem érdekel, nem vagy vitapartner (és különben sem itt van az ilyen jellegű viták helye).

2023. nov. 25. 14:23
 23/29 anonim ***** válasza:
#22 És mi mondja azt, hogy ezt te rossznak gondolod? Manapság pont, hogy ez számít jó dolognak. Manapság azt tartják jó szülőnek, aki egy ejnyebejnyénél nem tesz többet, aki meg megpróbál többet tenni, azt feljelentik bántalmazásért.
2023. nov. 25. 15:10
 24/29 eddiboy ***** válasza:
Mifelénk a céges szerződéses járatokon (Volánbusz üzemelteti) simán ki szokták az utasok az ajtón lévő gombbal nyitni az ajtót, és felszállnak. Nem szoktak a sofőrök szólni érte, bevett szokás.
2023. nov. 27. 15:33
 25/29 anonim ***** válasza:
Na látod, kérdező, oda kell menni dolgozni. 24.es válaszoló ajánlata.
2023. nov. 27. 15:56
 26/29 A kérdező kommentje:
5;30-ra ér be a busz. Mi 6-kor jövünk ki. Tehát van fél órája, hogy elvégezze a dolgát. És nem 20-on évesek vagyunk hanem jóval felettiek. Máskor sem szólt másik buszsofőr ha így mentünk fel. De szefósok vagyunk oké
2023. nov. 27. 17:03
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

"És nem 20-on évesek vagyunk hanem jóval felettiek"

Hú bazmeg ilyen viselkedéssel én ezt nem hangoztatnám. Én nem lennék rá túl büszke, hogy 30-40 vagy nem tudom hány évesen is ilyen alacsony a társadalmi szinted.

"Máskor sem szólt másik buszsofőr ha így mentünk fel"

Az a másik sofőr. Attól, mert őt nem zavarta, attól még az sem volt szabályos. És attól, mert őt nem zavarta, attól még a másikat zavarhatja és NEKI VAN IGAZA! Felőlem addig csavarod ezt a történetet, meg magyarázkodsz, ameddig csak akarsz, de ebben neked soha nem lesz igazad. Magántulajdon? Igen. Hozzányúlhatsz? Nem. Hozzányúltál? Igen. Tehát hibáztál? Igen. Igaza volt a sofőrnek? Igen. Kész, ennyi, vége. Minden más csak mese.

2023. nov. 27. 17:15
 28/29 A kérdező kommentje:
Lezárom.
2023. nov. 27. 21:46
 29/29 anonim ***** válasza:
Éppen ideje volt.
2023. nov. 28. 03:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!