Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogos volt vagy balf@szság?

Jogos volt vagy balf@szság?

Figyelt kérdés
Egyik reggel nagyon hideg volt. Fel szerettünk volna szállni a buszra de a sofőr nem volt a buszban. Az egyik kollégám megnyomta azt a gombot ami a busz ajtajának a külső felén található. Felszálltunk a buszra, majd miután megérkezett a sofőr, embertelen módon elkezdett kiabálni, hogy mégis hogy képzeli hogy megnyomja a gombot stb stb. A probléma a hangnemmel van. Kérdésem a következő: jogosan nyomta meg a gombot vagy nem? Hozzáteszem -5 fok volt és éjszakás műszakból mentünk haza.
2023. nov. 24. 02:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%
Tudom, hogy a kérdés eredendően nem erről szól, nyilván annak témája vitathatatlan, de ez a sofőr személyes tárgyait ellopják-téma sem olyan fekete-fehér, ugyanis én már láttam olyat sokszor, hogy köztes állomáson a várakozóidőben a sofőr bezárta az utasokat a buszba, amíg ő elment a forgalmi irodába dumcsizni/papírozni/kávézni. Ráadásul ez Volánbusz volt, a sofőr számára értelemszerűen vadidegen utasokkal, tehát mégcsak nem is ilyen céges munkásjárat, ahol a vezető legalább látásból ismeri az utasait...
2023. nov. 24. 15:19
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

#11 Oké, de ott már megvan az engedély. Ha én beengedek valakit a házamba, megtehetem, hogy magára hagyom. A sztori meg úgy néz ki házas példával, hogy betört.

A végeredmény ugyanaz: idegen a házban egymaga. De nagyon nem mindegy, hogy hogyan került oda. Betört, vagy beengedték.

2023. nov. 24. 15:23
 13/29 A kérdező kommentje:
Mi azért mentünk fel mert nagyon fáradtak voltunk, nagyon hideg volt. És aki dolgozik éjszakás műszakban, az tudja jól hogy fázol egyébként is mert fáradt vagy és kialvatlan. Szerintem ott kellett volna lennie a buszon. Emberség kérdése. Az oké hogy engedély nélkül mentünk fel, de ahogy ordibált az enyhén szólva is túlzás volt.
2023. nov. 25. 03:06
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ott kellett volna lennie a buszon"

Miért? Neki nincsenek igényei? Ő nem mehet el vécére, egy kávéért, enni pár falatot, akármi? Ja ez aztán az emberség, tiltsuk meg neki az alapvető emberi jogokat. Örüljön, hogy levegőt vehet, ugye?

"ahogy ordibált az enyhén szólva is túlzás volt"

Ismét megkérdezem, továbbra is várom a választ: te hogyan reagálnál, ha betörnének a házadba?

2023. nov. 25. 06:10
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, kérdező, hogy egy önző, szemellenzős, egoista lény vagy, akinek meg sem fordul a fejében, hogy esetleg nem körülötte forog a világ.

Nem nem érted, hanem nem is akarod tudomásul venni, hogy más is van rajtad kívül, másoknak is vannak elvárásaik, igényeik, hogy vannak szabályok, hogy van magántulajdon.

Számodra csak te létezel meg a pitiáner kis igényeid, és magasról szarsz arra, hogy a busz az nem a tiéd.

Te az a fajta vagy, aki elveszi a vak koldus pénzét a kalapból, mert épp szüksége van kis apróra.

Semmi és senki nem számít csak te.

És a kritikát elintézed azzal, hogy "de nem".

De nem, de csak, de mert.

Kifogás mindig van, a saját magad vélt igazát mindig meg tudod ideologizálni, és a legkevésbé sem érdekel, hogy mindenki más látja, mekkora baromságot hordasz össze.

A saját szemedben mindig kizárólag neked van igazad.

Az a busz is szinte a tiéd.

Mert érted van.

Mert te fázol.

Mert hogy nem öltözöl fel rendesen, az nem a te hibád.

Talán a buszsofőré, talán gyúrcsányé, mindegy, de neked jogod van felszállni arra a buszra.

2023. nov. 25. 07:21
 16/29 anonim ***** válasza:
69%

Amikor én kis pöcsös voltam - negyven évvel ezelőtt - és kifigyeltem hogyan nyitja a sofőr a buszt a végállomáson, és megpróbáltam utána csinálni, először ő vert el, aztán az apám.

Én megtanultam, hogy más tulajdonát nem piszkáljuk, csak ha megengedik.

Te viszont nem tanultad meg, mert amikor valami baromságot csináltál, anyuci annyit mondott, ejnye pistikie, kis cuncimuncikám, hát ilyent nem szabad csinálni.

Ez a baj a mai világgal, a mai (már nem is annyira) fiatalokkal.

És a legszebb az egészben, hogy még te vagy felháborodva.

2023. nov. 25. 08:58
 17/29 anonim ***** válasza:
78%

#16 Naaa azért ne a fiatalokat hibáztassuk ezért. Olyan könnyen szidja a 40+ korosztály a fiatalságot, de mégis ki nevelte fel őket? A gyerek nem tehet róla, hogy hülye, a szülő feladata nevelni és tanítani. Persze bizonyos életkor felett az embernek önmagát is képes kellene hogy legyen kordában tartani, de egy gyereknél ez nem elvárható. Egy gyerek a szülő felelőssége. És ti pont ezért mai fiatalokoztok, mert tudjátok, hogy ezek a fiatalok a ti hibáitoknak a tükrei. Rájuk néztek és a saját kudarcaitokat elevenítik meg. Ezért van nektek bajotok a mai fiatalokkal, mert jobban szeretnétek elbújni e tény elől, de nem sikerül.

Persze, ettől függetlenül a kérdező még szefós.

2023. nov. 25. 09:15
 18/29 anonim ***** válasza:
68%

#17, a kép ennél sokkal árnyaltabb.

Én büszke vagyok arra, hogy mi lett a kölkeimből.

Kezdő szülőként nyilván eléggé tartottam tőle hogy retardáltak lesznek, de szerencsére sikerült tisztességre nevelni őket.

A baj az, hogy az én generációm már a degenerált generáció volt, aminek egy része már maga is buta mint a föld, ebből kifolyólag aztán nem is volt képes értelmes utódokat nevelni.

Egy apróságra azonban felhívnám a figyelmedet: én nem KIZÁRÓLAG a fiatalokról alkottam véleményt, míg te kizárólag a szülőkre kened a felelősséget.

2023. nov. 25. 10:08
 19/29 anonim ***** válasza:
50%
#18 Akkor olvasd el szépen újra azt a kommentet, mert azt nem tudom, hogy mit szerettél volna mondani, de hogy amit valójában mondtál, az exkluzívan a fiatalokról szól, az biztos.
2023. nov. 25. 12:10
 20/29 anonim ***** válasza:
52%
"mai (már nem is annyira) fiatalok"
2023. nov. 25. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!