Mióta divat a buszon-vonatonkét helyet is elfoglani táskákkal, kabáttal stb.?
"Az emberek általában nem szeretik, ha egy idegen ül le melléjük, ezért rakják maguk mellé a táskát, nem bunkóságból."
Attól még bunkóság marad, mert egy tömegközlekedési eszközön bizony természetes, alap dolog, hogy le fognak ülni az ember mellé idegenek is. Ezért nem magán-közlekedési eszközöknek nevezzük az ilyen járműveket.
"Mondjuk én nem bunkóságból teszem magam mellé a táskámat, egyszerűen csak az a legkényelmesebb."
Értem, csak ettől még ez nem lesz helyénvaló dolog. A táska ölbe is vehető, mert ha magad mellé teszed, azzal azt üzened, hogy azt a helyet foglalod másnak/más elől. Ami akkor is bunkóság, ha nem szánod annak.
Amikor tömegközlekedésen utazom, mindig(!) az ölembe teszem a táskámat, hogy egy seggel ne két ülést foglaljak el, akármilyen nehéz tatyóm van éppen. Pont azért, hogy aki akar, le tudjon ülni mellém, így többen férnek fel a járműre.
#11: A taskalerakás csak azok ellen véd, akik akkor is melléd ülnek, ha amúgy vannak még szabad 2-es helyek.
Utána már tökmindegy. De amúgy elárulok egy trükköt. Odamész megmondod hogy le szeretnél ülni. Ha hajlandó vagy hozzádörgölőzni egy idegenhez, ne essen már nehezedre megszólítani.
#12:
Ha ennyire aszoc vagy, járj taxival, öreg.
#16: Nyugi, pont a dörgölőzős fajtád miatt én állni szoktam tömegközlekedésen, ha nagyon fáradt vagyok, és van egyes hely, akkor oda leülök.
Amúgy meg leginkább biciklivel járok, hosszú távokra meg autóval.
Nem, 11-es, ez nem bunkóság. Dől be a tömeg a buszba, vonatba, ott egy szabad kettes, puff ledobom a táskám , meg magamat és nem kezdek el félig a folyosón állva tetvészkedni. Aztán ha kell a hely, fél pillanat alatt a táskám helyére ülök vagy beengedem oda azt, aki le akar ülni.
Nem barátom, ez nem bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!