Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mióta divat a buszon-vonatonké...

Mióta divat a buszon-vonatonkét helyet is elfoglani táskákkal, kabáttal stb.?

Figyelt kérdés
Vérlázító, hogy a külső helyre ülnek az emberek és a belsőre meg lepakolja a lomját. Az emberek meg állnak az ajtóba, mer' röstelnek szólni hogy ők is le szeretnének ülni. Ez valamilyen magyar betegség?
2023. okt. 30. 18:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

"Az emberek általában nem szeretik, ha egy idegen ül le melléjük, ezért rakják maguk mellé a táskát, nem bunkóságból."

Attól még bunkóság marad, mert egy tömegközlekedési eszközön bizony természetes, alap dolog, hogy le fognak ülni az ember mellé idegenek is. Ezért nem magán-közlekedési eszközöknek nevezzük az ilyen járműveket.

"Mondjuk én nem bunkóságból teszem magam mellé a táskámat, egyszerűen csak az a legkényelmesebb."

Értem, csak ettől még ez nem lesz helyénvaló dolog. A táska ölbe is vehető, mert ha magad mellé teszed, azzal azt üzened, hogy azt a helyet foglalod másnak/más elől. Ami akkor is bunkóság, ha nem szánod annak.

Amikor tömegközlekedésen utazom, mindig(!) az ölembe teszem a táskámat, hogy egy seggel ne két ülést foglaljak el, akármilyen nehéz tatyóm van éppen. Pont azért, hogy aki akar, le tudjon ülni mellém, így többen férnek fel a járműre.

2023. okt. 31. 06:32
 12/19 anonim ***** válasza:
14%

#11: A taskalerakás csak azok ellen véd, akik akkor is melléd ülnek, ha amúgy vannak még szabad 2-es helyek.

Utána már tökmindegy. De amúgy elárulok egy trükköt. Odamész megmondod hogy le szeretnél ülni. Ha hajlandó vagy hozzádörgölőzni egy idegenhez, ne essen már nehezedre megszólítani.

2023. okt. 31. 07:29
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
1876-ban Ralph Lauren hozta be a divatba Párizsban. Hozzánk csak az 1900-as évek elején került.
2023. okt. 31. 08:26
 14/19 anonim ***** válasza:
88%
Én kifejezetten az ilyenekre vadászok és be is ülök melléjük a belső ülésre. 10-ből 9-szer amúgy normálisan reagálnak.
2023. okt. 31. 12:13
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk a Kiss vonatokon akinek válltáskánál nagyobb táskája van, az nem nagyon tudja máshova tenni, mert nincs csomagtartó. Esetleg a lábához, de az meg nem túl kényelmes, főleg 1 óránál is hosszabb úton.
2023. okt. 31. 12:30
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

#12:

Ha ennyire aszoc vagy, járj taxival, öreg.

2023. okt. 31. 21:21
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

#16: Nyugi, pont a dörgölőzős fajtád miatt én állni szoktam tömegközlekedésen, ha nagyon fáradt vagyok, és van egyes hely, akkor oda leülök.

Amúgy meg leginkább biciklivel járok, hosszú távokra meg autóval.

2023. nov. 1. 05:53
 18/19 anonim ***** válasza:
62%

Nem, 11-es, ez nem bunkóság. Dől be a tömeg a buszba, vonatba, ott egy szabad kettes, puff ledobom a táskám , meg magamat és nem kezdek el félig a folyosón állva tetvészkedni. Aztán ha kell a hely, fél pillanat alatt a táskám helyére ülök vagy beengedem oda azt, aki le akar ülni.

Nem barátom, ez nem bunkóság.

2023. nov. 1. 17:57
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
De bunkóság, ahogy leültél, rögtön az öledbe helyezheted a tatyódat. Ha nem teszed, tahó vagy.
2023. nov. 1. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!