Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mozdonyvezetőnek megéri elmenni?

Mozdonyvezetőnek megéri elmenni?

Figyelt kérdés

Első sorba olyanok válaszát várom akik jelentkeztek null tudással mozdonyvezetői képzésre és elhelyezkedtek a szakmában. Heti hány órát kell dolgozni? Mennyi szabadnap jár egy évben? Hétvégén is kell menni?

Nincs műszaki tudásom, 31 éves vagyok más munkaterületen dolgozom. Pár éve eljátszottam a gondolattal hogy éles váltásba kezdek és a mozdonyvezetői munkakör tetszene.

Mennyi lenne végülis a kezdőfizetés?

2023. szept. 24. 20:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Kb 850.000 Ft a fizetés, a legkisebb bruttó alapbér 464. Mellé jár sok bónusz pl. MÁV kórház, egész családnak ingyen vonatozás az országban, minden évben néhány ingyenes külföldi nyaralás vonattal.

Nagyon felelősségteljes munka, viszont nem mindennapi, hogy ilyen böhöm gépeket vezethetsz. Úgy gondolom nem elsősorban a fizuért érdemes menni, hanem az életstílusért, az élményért, és a közösségért. Igazi vasútbarátok még úgy is elvállalnák, ha nekik kell érte fizetni!

Egyébként az egyik, ha nem A legbiztosabb állami munkahely Magyarországon.

2023. szept. 24. 21:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem, és ebből mennyi a nettó? Ez gondolom brutto bér. Ahhoz hogy nekem meglegyen pl 750 nettóm mennyit kell dolgoznom?
2023. szept. 24. 21:44
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Ahhoz már kell rengeteg + óra, de mivel az sem lehet korlátlan, így nem árt ha van benne pár hétvége és ami még jobb ilyen tekintetben, ünnepnap....

Bár a 750 netto még úgy sem feltétlen elérhető, magánvasutaknál ott össze lehet hozni.

2023. szept. 25. 00:35
 4/12 Justinianus ***** válasza:
92%

"Ahhoz már kell rengeteg + óra,"

Mondjuk a MÁV-on kívül - kis túlzással - nem sok olyan munkáltató van az országban, ahol a törvényi korlátot be is tartják (lásd: év végére leállnak a vonatok, mert a mozdonyvezetők októberre-novemberre elérik az éves keretet, még ha ez bulvármédiás túlzás is), és ki is fizetik (az egyébként Mt.-ben előírt pótlék kétszeresét, mivel a KSZ-ben annyi van), különben az összes szakszervezet másnap Strasbourgban lenne.

2023. szept. 25. 11:37
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Ha már ennyire rámész a fizu részére, akkor azzal számolj, hogy a tanfolyam ideje alatt minimálbéren vagy, ami jó esetben is 18 hónap.

Igen kell dolgozni hétvégén, éjszaka, ünnepnapon is, lakhelyedhez távol is kezdhetsz végezhetsz ahova el kell utaznod.

És még som apróság.

Netto 400k kapsz ezért.... ami novekszik az eltoltott evek szamaval.

Jelentkezni jelentkezhetsz, de az eles valtast meg kell szoknod.

Mielott beleugrasz merlegelj, egeszen eroteljesen.

2023. szept. 26. 16:28
 6/12 A kérdező kommentje:

PErsze, mondanak szépet hogy 700 ezer netto... de szerintem nincs az annyi. Azért 15 órázni kell és szabadidő is alig lehet.

Biztos királyság vonatot vezetni, de szerintem megszakad az ember mire kitermel 700 ezer forintot.... Másik kérdésnél meg 3500 Eurorol írkálnak. Vagy az külföldi cég lenne?

Nem tudom, nekem valahogy túlzottnak tűnik.

2023. szept. 26. 16:39
 7/12 anonim ***** válasza:
67%
Arra azért készülj fel, hogy az orvosi alkalmassági nagyon szigorú, ott már sokan alapból kihullanak, illetve borzasztó nehéz a tanfolyam végi vizsgákon is átmenni, még ha szanaszét tanultad is magad előtte, bukás esetén pedig lehet, vissza kell téríteni a tanfolyam árát, bár ebben nem vagyok biztos. Plusz némi protekció sem árt, ha nincs vasútnál dolgozó (magasabb beosztású) ismerősöd, hátránnyal indulsz a felvételnél.
2023. szept. 26. 23:09
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

#7 ezt a protekció dolgot a lúzerek találták ki, akik nem mennek át a tanfolyamon, mert kell némi önvizsgálat is, hogy mire vagy képes és mire nem.

Nagyon sok embernek sikerült és sikerül a vizsga, amit tegyünk hozzá nem kell többet tanulni, mint bármi másra.

Attól még hogy nem ér többet a szakma, hogy eljátszátok azt, hogy annyit kell rá tanulni mint egy rakéta mérnöknek.

2023. szept. 27. 07:49
 9/12 A kérdező kommentje:
Akkor végülis aki most kezdte a munkát, nettoban mennyi a jövedelme és mennyit dolgozik egy nap?
2023. szept. 27. 16:09
 10/12 anonim ***** válasza:
35%

Mit nem lehet azon érteni, hogy a munkaidő függ a vezényléstől a munkabér meg a ledolgozott napok/hétvégék/ünnepnapok/túlórától....

Nem tudja Neled megmondani senki, hogy, amikor Te elvégezted a tanfolyamot Te 400k fogsz keresni....

Tessék felhivni a mávot és erdeklöd meg, hogy egy kezdő MV-nek mennyi az alapbére, és onnan számolgass mire vagy jogosult.

2023. szept. 27. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!