Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Legközelebb mit lehet ilyenkor...

Legközelebb mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy utaztam a város egyike feléből a másikba és mivel megyebérletem van, a távolsági busszal mentem, megjegyzem nagyon sokan így csinálják. Időben jeleztem is a leszállást azonban a sofőr nem állt meg. Előre mentem és szépen megkértem, hogy elnézést engedjen leszállni. Erre elkezdi nekem mondani, hogy azon a megállón csak felszállás céljából áll meg a busz. Persze engem se kell félteni elkezdtem rá kiabálni meg minden szóval amikor megijedt csak megállt.

20 éve utazok így és még egyik sofőr se csinált ilyet. A megállónál se volt kiírva hogy, ott nem fog megállni. Mit lehet ilyenkor tenni? Létezik ilyen hivatalosan, hogy nem lehet leszállni, vagy ez csak ilyen agymenés amit a társaság talál ki? Vannak jogi következményei? Végülis akadályoz a személyi szabadságomban, nem?

2023. aug. 5. 12:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
Amikor a vitya bejelentette ez a bérletes baromságot, akor pont az ilyen hülyék miatt aggódtam, hogy ilyeneket fognak csinálni. Bejött. Feladok egy lottót!
2023. aug. 5. 20:30
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Figyu, a személyi szabadság megsértése az tök más cucc. Az az, amikor a sofőr közli veled, hogy innentől kezdve te meg a többiek az ő túszai vagytok.

Amikor csak simán nem áll meg egy megállóban, ahol menetrend szerint nem is kellene, akkor legfeljebb te vagy az, aki a közérdekű üzem megzavarását elköveti, ha óbégatsz.

2023. aug. 6. 22:30
 13/18 A kérdező kommentje:

#20:30

Tudom, hogy nem tudsz olvasni, vagy szöveget értelmezni, hisz ahhoz kéne a 8 általános. Írtam, hogy 20 éve megyek távolságival. És sokan csinálják. Így sokkal olcsóbb mert a helyi buszok rettentően megemelték az áraikat. A menetrend az csak papíron létezik, 10-15 perces késés + v. - az alap dolog.. Így nem lehet munkába járni képzeld el. A távolsági meg 10 percenként jár percre pontosan és még fizetek is nekik igaz??

Amikor meg felszálltam meg nem volt semmi jelzés, hogy ott nem fog megállni. Abból a nyomtatható jelzésekkel ellátott menetrendből valóban kideröl, amit valaki linkelt az előbb, de teljesen életszerűtlen, hogy mindet letöltögesse bárki.

2023. aug. 6. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Attól, hogy "sokan csinálják", még nem lesz szabályos. Sőt, igazad sem lesz attól, hogy sértegeted a válaszolókat.
2023. aug. 6. 23:25
 15/18 A kérdező kommentje:

#23:25

Ez nem sértegetés. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

2023. aug. 6. 23:29
 16/18 eddiboy ***** válasza:
Ha a menetrendek.hu-n vagy a Menetrendek appon beírod a megállókat, csak azokat a buszokat fogja kilistázni, ami ott leszállás céljából is megáll.
2023. aug. 7. 10:41
 17/18 eddiboy ***** válasza:
#6: Ez így általánosságban nem igaz, csak azt a buszt nem veheted igénybe, amelyiknél tiltva van a le- vagy felszállás az adott megállóban.
2023. aug. 7. 10:52
 18/18 A kérdező kommentje:

#10:41

Pontosan ezt hittem én is.

2023. aug. 7. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!