Legközelebb mit lehet ilyenkor csinálni?
Az történt, hogy utaztam a város egyike feléből a másikba és mivel megyebérletem van, a távolsági busszal mentem, megjegyzem nagyon sokan így csinálják. Időben jeleztem is a leszállást azonban a sofőr nem állt meg. Előre mentem és szépen megkértem, hogy elnézést engedjen leszállni. Erre elkezdi nekem mondani, hogy azon a megállón csak felszállás céljából áll meg a busz. Persze engem se kell félteni elkezdtem rá kiabálni meg minden szóval amikor megijedt csak megállt.
20 éve utazok így és még egyik sofőr se csinált ilyet. A megállónál se volt kiírva hogy, ott nem fog megállni. Mit lehet ilyenkor tenni? Létezik ilyen hivatalosan, hogy nem lehet leszállni, vagy ez csak ilyen agymenés amit a társaság talál ki? Vannak jogi következményei? Végülis akadályoz a személyi szabadságomban, nem?
Legközelebb tájékozódj alaposan. Bizony van olyan, hogy egy megállónál egy adott busz csak felszállást vagy csak leszállást enged, vagy valahol meg se áll. Ha nem vagy tisztában az adott járat szabályaival, menetrendjével, és a sofőr nem enged leszállni ott, ahol nem volna szabad, akkor nem ő hibázik, hiszen ő a munkaköri leírásának megfelelően jár el.
Menetrendek.hu - én mindig itt tájékozódom. Mostanában egy csomó járatot alakítottak át felénk, és ha itt nem néztem volna szét, sokszor olyan buszra szálltam volna, ami elvitt volna a világ végére.
Amúgy most konkrétan jogtalanul lecsesztél egy buszsofőrt, és még te jössz azzal, hogy ő akadályozott téged a személyi szabadságodban, mikor te léptél fel vele szemben fenyegetőleg? :D
#13:07
Te tipikusan sértődött sofőr vagy aki szeret fontoskodni xD téged egyszer orrba fog simogatni egy kisebbségi.
Ha nem esett volna le mi történt:
- kifizettem az utat
- nem volt semmi figyelmeztetés, hogy ott nem fog megállni. Az appos menetrend meg semmit se írt.
- a sofőr korlátozott a személyi szabadságomban. Csak annak köszönhető hogy nem vitt át egy másik városba ahol szerinte van leszállás, mert 100kilo vagyok és elkezdtem rá kiabálni.
Hivatalosan hova van leírva hogy ilyen megállok lehetnek? Nem lenne kötelessége a társaságnak elvinni oda az embert amit kifizet?
#13:31
Hogyne lehetne. Mondom 20 évig senki se problémázott. 10km-es jegyet is kiadnak, miközben akkor még bőven a városban vagy. Tetszik vagy sem nincs korlátozva. Ez most a sofőr miatt volt, csak arra lettem volna kíváncsi hogy hivatalosan mik a szabályok, amiket eddig senki se tudott nekem megmutatni. Az meg nem szabály hogy "hasznald a várost". Én se találtam semmi erre vonatkozót.
A menetrendek.hun se volt oda írva, direkt megnéztem.
#13:58
Na igen, ezen már látszik. Az már kérdés, hogy mennyire életszerű, hogy minden egyes járathoz letöltögetem majd a menetrendet és keresgélem, hogy vajon megáll-e. Mert ezek szerint amivel én akkor jöttem egy másféle járat volt, mert csak az időpontokat szoktam nézni, a járatszámot nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!