Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem lehetne egyszerűsíteni a...

Nem lehetne egyszerűsíteni a vasúti közlekedési szabályokat?

Figyelt kérdés
Mint az utakon, lehetne piros-zöld, és a váltóknál sárga, hogy lassabban menjen a vonat, meg táblán, hogy mennyivel, és kész. Most meg van egy 500 oldalas Utasítás, lehet, hogy emiatt is van kevés mozdonyvezető.
2023. júl. 23. 11:18
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

"26: Ja, nem kellene külön, csak kevesebb jelzés lenne, hogy egyszerűbb legyen."

Ennél kevesebb nem nagyon lehet. Sok információt/utasítást kell átadni a mozdonyvezetőnek. Nem elég 2-3 jelzés.

Ha ennyit nem értesz meg és nem tudsz megtanulni, akkor menjél a mekibe krumplit sütni!

2023. júl. 24. 14:26
 32/39 A kérdező kommentje:
31: De nagynak hiszed magad, kár, hogy nincs mire. Olyan vagy, mint a búzakalász: akkor hordja fent a fejét, amíg tök üres. :D
2023. júl. 24. 19:47
 33/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, a jelzők két információt közölnek a mozdonyvezetővel. Az egyik, hogy mennyivel mehet elhaladni a jelző mellett, a másik, hogy milyen jelzés várható a következő jelzőnél. A vasúti jármüvek fékútja a közútinál sokkal hosszabb (akár 1 km is lehet), ezért a közúttal ellentétben nem elég a jelzést a jelző előtt észlelni, előjelzést kell rá adni.

A piros-sárga-zöld jelzésekkel 3 sebességérték adható (egyszerre 1 fénnyel villogás nélkül), a jelenlegi sebességjelzési rendszerben 5 sebességet tudnak jelezni a jelzők (0, 15, 40, 80, vmax). Az általad javasolt rendszer ilyen téren visszalépés lenne a mostanihoz képest, de hallgatom a javaslatokat a többféle sebesség megjelenítésére.

Javaslom áttanulmányozni az F1-es utasítás 2.4.2. alfejezetét (kicsit több, mint 1 oldal). Ha ezt megérted, akkor nem szükséges egyesével magolni a jelzési képeket, mert egy logikus rendszer alapján épülnek fel.

Az alakjelzőkről eddig nem sok szó esett. Néhány kisebb forgalmú állomáson a mai napig alakjelzők üzemelnek, mert a biztosítóberendezés korszerűsítésére nem volt pénz. Ezeknek a kiváltására milyen javaslatod van úgy, hogy a biztonság szintje lehetőség szerint ne csökkenjen a maihoz képest?

2023. júl. 24. 20:34
 34/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, előálltál a világmegváltó ötleteddel, aminek semmi értelme nincs, mivel ez a rendszer már évtizedek óta így működik és a te elképzeléseid merőben szembe mennek vele, nyilván ha létrehoznál egy saját, akár modell vagy kerti vasutat, azon megvalósíthatnád. De a nagy utasítást felejtsd el.

Következő jelzőnél ha meg kell állni legyen az előjelző vörös, a legtöbb országában is sárga a vörösre az előjelzés, nem véletlenül ugyanis a vörös az amúgy a továbbhaladást tiltja meg, ne is akarjuk piszkálni.

Úgyhogy visszavehetnél magadból, mert nem te csináltad a spanyolviaszt. Állj le az értetlenkedéssel. Mondtam olvasd végig, hozzá a Forgalmi Utasítást is, kérdezz, akár keress vasutas ismerőst, mert amíg ezt nem érted meg fölösleges újraalkotni bármit is.

2023. júl. 24. 20:40
 35/39 A kérdező kommentje:
Rendben, én csak segíteni akartam. Ha nem kell, nem kell, nekem aztán mindegy, nem én vezetem a vonatokat.
2023. júl. 24. 22:53
 36/39 anonim ***** válasza:
Kérdező az, hogy alapvető dolgokat akarsz megváltoztatni, nem tudom segítség. Eltérésvizsgák, átépítések, az ilyenek pont nem kellenek a jelenlegi helyzetben. A jelenlegi utasítás eltérésvizsgái is elég érdekes eredménnyel sikerülnek.
2023. júl. 25. 07:17
 37/39 A kérdező kommentje:
Az "eltérésvizsgák" szót nem értem, de amúgy rendben van.
2023. júl. 25. 09:37
 38/39 anonim ***** válasza:
Ha módosítják az utasítást, akkor vizsgázni kell belőle, ezt nevezik eltérés vizsgának.
2023. júl. 25. 09:51
 39/39 A kérdező kommentje:
Ja értem, köszi!
2023. júl. 25. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!