Vajon miért sunnyognak be az IC-re, ha nem vesznek helyjegyet?
Van valakinek magyarázata arra, hogy miért sunnyognak be az ICre tömegesen olyanok, akiknek nincs helyjegye?
Az egyik furcsa dolog, hogy egy csomó jól szituált, normális kinézetű ember játssza ezt meg.
A másik, hogy nem értem a matekot: megspórol 120 km-en 250-300 forintot úgy, hogy közben folyamatosan ki van téve annak, hogy szedheti össze a cuccát és kínosan somfordálhat elfelé, mert jön a helyjegyes, akinek elfoglalta a helyét.
Vannak olyan jegytípusok, amikkel felszállhat az ember, azzal a feltétellel, hogy a szabad helyekre ülhet.
Bizonyára ilyennel utaznak.
1. Bizonyos részszakaszokon utazva eleve nincs kötelező helybiztositás. Ld. Nyugati - Ferihegy, Hajdúszoboszló-Debrecen, Balaton partja, egyes nemzetközi vonatok belföldi forgalomban
2. Nem adja ki a rendszer a helyjegyet egy amúgy fizikailag megvalósítható átszállásra.
3. Késés miatt el sem éred az eredetileg kinézett vonatot.
4. Elfogytak a helyjegyek, de muszáj az adott vonattal utaznod. (Ez esetben van egy kemény 500 Ft pótdíj.)
Nagyon érdekes válaszok, ezekről a furcsa jegytípusokról nem tudtam.
Pl. a Bp-Szombathely vonalon 2 fajta vagon van: az IC, meg a nem IC. Én kb. 100 km-re veszem a jegyet appon, soha nem láttam más fajta jegy opciót, mint a sima és az IC-helyjegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!