Van elektromos vonat?
Nem lehet és nem is kell mindenhova felsővezetéket húzni!
Nyilván nem gyártanának hibrid járműveket ha nem lenne rá igény.
Vannak olyan vonalszakaszok ahol teljesen jó az ha nincs drót. Ide ideálisak ezek a járművek. Nálunk is lenne helyük ezeknek.
Csak ugye a Lőrincnek vasútépítő cége van, EZÉRT KELL mindenhova felsővezeték. Ha a járműgyártásban lenne érdekelt, akkor ilyen vonatokkal utazhatnánk.
Például Pécs - Keszthely. Pécs - Kaposvár áramszedővel, Kaposvár - Fonyód akkumulátorról, Fonyód - Keszthely áramszedővel.
Vagy Balatonfüred - Tapolca lehetne akkumulátoros üzemben és nem kellene hallgatni a tetves csörgőket korán reggel. :D
Vannak. Villamosított végállomásokon, ha lemegy a villanyos szakaszról amíg visszatolat a másik vágányra akkor is jól jön az akku. Itt nem arra kell gondolni, hogy a Budapest-Zalaegerszeg (hasamra ütöttem nem tudom megy-e arra járat) távot akkuval teszi meg oda-vissza.
A vonat súlyához képest meg nem nehéz, van egy átlagos vonat 500-800 tonna vagonostól, nem emlékszem, mert 25 éve nem vonatoztam már, abba nem nehéz eltenni pár akkut 3-4 tonna súllyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!