Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan olvasom be a vár/-orszá...

Hogyan olvasom be a vár/-országbérlet kódot volánon?

Figyelt kérdés
A sárga vonalkód leolvasónál kell beolvastatni, én már több buszon próbáltam, egyiknél sem olvassa be. Mobilon vettem, a mobil full fényerőn van, a kód teljes egészében a képernyőn van. Mi a gond?
2023. máj. 5. 15:30
 1/8 anonim válasza:
Valószínűleg csak az magyar fejlesztésű a program és az alkalmazás is.
2023. máj. 5. 17:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jól működik meg sem állok és már be is olvasta csak tudni kell hová kell rakni.

Amúgy annyi a titok, hogy meglepően messze kell tartani, egy jó 15-20cm-re az olvasótól.

2023. máj. 5. 22:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond vele.

A sofőröknek is teljesen új a technika, még ők is csak ismerkednek vele.

Csak a megállóban, vagy a megálló közvetlen közelében olvas be. Megállón kívül szünetel a beolvasás. Valószínűleg egy ilyen megállón kívüli állapot ragadt bent a leolvasóban, és ekkor a sofőrnek kellene ezt elhárítani. De mint írtam, még nekik is teljesen új ez a dolog.

2023. máj. 6. 09:18
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 ez érdekes.. Én eddig 8-ból 3 alkalommal tudtam csak beolvasni. Pedig 15-20 centire tartom, ahogy kérték meg a megfelelő szögben az olvasóhoz. De egyébként ez egy hasznos cucc lesz nekik utasszám-szempontból, ha majd működni fog..
2023. máj. 6. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valóban ez az arány. Ha éppen szünetel a beolvasás (ezt ki is írja a kijelző) akkor mindegy hogy tartod oda, akkor sem fogja beolvasni.

A sofőröknek csak megmutatták, hogy hogyan kellene működnie rendesen, de hogy ilyenkor hogy kell megszüntetni a hibát, azt már nem. Majd biztos finomítanak rajta, és akkor jó lesz. Ez most a puding próbája.

Nem magamtól találtam ki. Nagybátyám buszsofőr, ő mondja a tapasztalatait.

2023. máj. 7. 08:03
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 hát igen. De előbb-utóbb tényleg javítják. De én alapvetően azt is támogatnám, ha a MÁV-app NFC-s lenne és akkor csak érinteni kéne, bár az itthon távoli jövő :DD
2023. máj. 7. 14:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Mind a kétszer a megállóban (és nem a közelében) állt a busz. Nem működött, pedig aktív volt a leolvasó.

Látom, hogy a telefont ha elforgatom, a vonalkód is nagyobb lesz, majd azzal próbálkozom legközelebb.

2023. máj. 7. 15:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát, megpróbálhatod, akkor elvileg távolabb kell tartani, hogy bevegye. Nekem úgy sem működött.
2023. máj. 7. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!