Vármegye/országbérlet mellé a kísérőnek váltható 90%-os kedvezmény?
Ha van vármegye vagy országbérletem, és MÁK-os kártyám is van akkora kísérőnek válthatok 90%-os jegyet úgy, hogy én bérlettel utazom.
Példa: 2-en felülünk vonatra, és én vármegye/országbérlettel utazom, a kísérő ekkor is igénybe veheti az én MÁK-os kártyám által nyújtott 90%-ot?
Az orszagberlet.hu oldalon meg is található ez válaszként:
MÁK-kártyám, SINOSZ-igazolványom stb. (hatósági igazolványom) van, és 90%-os kedvezményes bérletet szoktam váltani. Ugyanilyen kedvezménnyel vehetek vármegye- és országbérletet is?
Igen. Mindenki, aki jogosult valamilyen kedvezményes viszonylati bérlet vásárlására, az jogosult arra is, hogy tanulói kedvezménnyel váltsa meg a vármegye- vagy országbérletét.
Számodra várhatóan az országbérlet az igazán jó megoldás, hiszen kedvezményes bérletet eddig is bármilyen viszonylatra vásárolhattál, de az országbérlettel immár viszonylati megkötés nélkül bárhova utazhatsz Magyarországon.
A kísérő is jogosult kedvezményre, de azt nem a vármegye- vagy országbérlet megvásárlásához veheti igénybe (hiszen az 30 napon keresztül korlátlan utazásra jogosítana fel), hanem mindig csak az adott útra vonatkozó „régi típusú” menetjegy megvásárlásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!