Az országbérletet és vármegyebérletet garantáltan elfogadják azokon a járatokon, amikre érvényes?
Szóval nem fordulhat elő olyan hogy valamelyik buszsofőr vagy kalauz nem fogadja el annak ellenére hogy amúgy érvényes lenne?
Meg buszra való felszállásnál hol, hogyan kell beolvasni a papír alapú, jegypénztárban vásárolt bérletet?
Természetesen előfordulhat, hogy egy alkalmazott nem ismeri jól a szabályokat.
Pl. Pár éve nekem a MÁV-nál vásárolt Budapest bérletemet nem akarta elfogadni egy bkv sofőr, mondván hogy az "vonatra való".
A határozott kiállás sokat segíthet.
A beolvasás elég szeszélyes; én olyan szakaszokon sem láttam működni a leolvasót, ahol egyébként kifogástalan a mobilhálózati lefedettség, de azt mondják hogy ha nem működik, akkor általában a térerő hiánya okozza. Ilyenkor fel kell mutatni és a sofőr felenged. Mivel május 1-től érvényesek, le se járhattak még az első példányok sem, max az történhet hogy előre megváltottak még nem érvényesek.
Az viszont külön vicces, hogy a Volán szerint az agglós kék buszokon Budapesten belül még az első megállóig se érvényes, míg a BKK honlapja szerint igen, ezt valamikor érdemes lenne a társaságok részéről tisztázni.
Kalauzoknál ilyen gond nincs, azok a kézi olvasók működnek, és ők tudják is hogy hol érvényes és hol nem.
Nekem olyan sztorim volt, hogy a MÁV-os papírra nyomtatott BB-t nem akarta a BKK ellenőre elfogadni a 14-es villamoson, de nem nagyon tudta indokolni hogy mi a gondja, végül mikor beleálltam a helyzetbe ("Kérjen hatósági intézkedést nyugodtan, aztán majd elmagyarázhatja nekik, hogy miért hívta ki őket egy érvényes bérlettel rendelkező utasra"), akkor inkább feladta a próbálkozást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!