Mennyire tartjátok kibírhatónak 1 óra ingázást (vagyis
napi 2 órát)?
Figyelt kérdés
Jövőre leszek első éves egyetemista, ha felvesznek. Nézegettem, hogy milyen lehetőségem lennének kollégium ügyben, viszont mivel viszonylag közel lakok Budapethez, ezért nem biztos, hogy felvennének koliba. Szerintetek mennyire vészes az az 1 óra (ami napi 2 óra) ingázás?
Napi 2 óra ingázás teljesen normális és beépíthető az ember életébe, napirendjébe. Nyilván nem fogsz hazaugrani egy lyukasóra idejére, én ilyenkor vagy kocsmáztam az évfolyamtársaimmal vagy sétáltam, jó időben aludtam egyet egy parkban. Remek idők voltak még úgy is, hogy bulik után aránylag rendszeresen mentem túl az éjszakai busszal a hosszú út miatt :)
2023. ápr. 5. 05:23
12/26 anonim válasza:
Tanulj rendesen és/ vagy csinálj valami közösségi dolgot és akkor második felevtol felvesznek koliba. Legtöbb helyen nem a lakhely távolsága meg szociális helyzet számít. Hanem a tanulmányi eredmény és közösségi tevékenység. BME kolik tele voltak budapestiekkel.
2023. ápr. 5. 06:30
13/26 anonim válasza:
MÁV-val? Mert akkor vállalhatatlan. Nem a 2x1 óra miatt, hanem mert nem tudod, hogy éppen közlekedik-e az a vonat, amivel mennél, és ha igen, hány perc vagy hány óra késéssel. Nem egy vizsgáról és ZH-ról el fogsz késni akkor is, ha eggyel korábbi vonatot célzol meg.
Ha busszal kellene bejárnod, akkor viszont vállalható.
2023. ápr. 5. 08:04
14/26 A kérdező kommentje:
Én igazából eddig csak buszt néztem, mert a vasútállomás eléggé a város szélén (mármint ahol lakom), és akkor még oda is ki kellene valahogy jutnom.
2023. ápr. 5. 08:59
15/26 anonim válasza:
13-as, te sem ingáztál meg vonattal, igaz? :)
Szerencsére kb 95 százalékban egy 10 perces sávon belül érnek be az elővárosi vonatok. Amikor meg nagyobb zavar van, arról úgyis írnak a Facebookon vagy a honlapjukon.
2023. ápr. 5. 12:43
16/26 anonim válasza:
#15 10+ évig ingáztam vonattal, és reggelenként örültem, ha csak 10 percet késett a vonatom. Olyan soha nem volt, hogy percre pontosan ért volna be. Manapság szerencsére csak hétvégente kell vonatoznom, akkor egy fokkal jobb a helyzet, de akkor is ritkán pontos.
2023. ápr. 5. 14:03
17/26 anonim válasza:
A mindennapokban annyira nem gáz, csak ha konkrét zavar van, olyankor előfordul több órás késés.
Iskolásként (a kérdező az) úgy kell járatot választani, hogy 10-15 perc késéssel beérj, utána kapsz igazolást. A munkahely más tészta, ott kell hagyni időt neki, az üzemzavarral, több órás késéssel pedig nem igazán lehet mit kezdeni, ez tény.
2023. ápr. 5. 15:38
18/26 anonim válasza:
#17 Ez oké, de minden másnap van valami konkrét zavar.
2023. ápr. 5. 16:00
19/26 anonim válasza:
#18 Ez így nem igaz. Fel kell készülni az eshetőségekre, igaz, de aki rendszeresen jár vonattal, kevesebb zavarral találkozik, mint gondolnád. Legalábbis én az elmúlt 15 évben ezt tapasztaltam, persze ha nagy a késés, az rányomja a bélyegét a többi tapasztalatra. Én ezt úgy oldottam meg, hogy éltem másfél évet Nyugat-Európában, ahhoz képest a MÁV egy áldás.
2023. ápr. 5. 18:03
20/26 anonim válasza:
Vonalfüggő. Valahol alig van késés, máshol minden harmadik nap meghibásodik biztosítóberendezés.
Én a 150-es vonal mellett lakom, amíg jártak a vonatok, a legnagyobb késés 10-12 perc volt, de csak mert előtte egész éjszaka vihar volt, fák dőltek a sínekre stb., viszonylag problémamentes vonal volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!