Mennyire tartjátok kibírhatónak 1 óra ingázást (vagyis napi 2 órát)?
Figyelt kérdés
Jövőre leszek első éves egyetemista, ha felvesznek. Nézegettem, hogy milyen lehetőségem lennének kollégium ügyben, viszont mivel viszonylag közel lakok Budapethez, ezért nem biztos, hogy felvennének koliba. Szerintetek mennyire vészes az az 1 óra (ami napi 2 óra) ingázás?2023. ápr. 4. 19:09
1/26 anonim válasza:
Ha hasznosan töltöd ki a napodat, esetleg az utazási idődet akkor nem lesz problémád. Persze jobb lenne egy kollégium ebben az esetben.
2/26 anonim válasza:
Én bejárós voltam, mert albérletre nem tellett, koliba esélyem nem volt bekerülni, nekem mondták is hogy mivel viszonylag közel lakok így emiatt nem fognak felvenni maximum akkor ha marad egy hely ami tényleg nem kell senkinek de arra 0% az esély. Nekem sokszor nem is kellett korán kelnem. Volt amikor 10 órától kezdődtek az óráim így 7 kor keltem, 8:15-ös busszal indultam, beértem legrosszabb esetben is fél 10 re így volt még időm nyugodtan oda sétálni meg ha kajálni akartam akkor az is belefért. Amikor korán kellett menni az kicsit gáz volt, de meglehetett szokni. Utazás alatt tudtam tanulni, laptopomat fullra feltöltöttem mindig így kitartott hazáig bőségesen. Ha beadandót kellett csinálni akkor azért picit neccesebb volt de elkezdeni eltudtam amivel elég sok időt nyertem így az utazás alatt.
3/26 anonim válasza:
Egyetemen simán. Jó, hogy lehet közben tanulni, egyetemi társakat megismerni stb.
4/26 anonim válasza:
Ez elég sok, autóval menni nem opció? Ha nem vesznek fel koliba, akkor még lehet albérletbe is menni, de ahhoz is pénz kell.
5/26 anonim válasza:
Nekem volt, hogy Budapest határain belül többet ingáztam a munkahelyem és az otthonom között. Nem mondom, hogy kellemes, de ez még a kibírható kategória szerintem.
6/26 anonim válasza:
Hat év egyetem és hat év munka van mögöttem ilyen felállásban, teljesen tűrhető. Most kicsit trükkös hogy már van gyerekem, de megoldható. Szerintem egy óra ingázás egy irányba eléggé átlagos.
7/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 😊
2023. ápr. 4. 23:25
8/26 anonim válasza:
Az még egészen istenes, átlagosnak mondható. Az én osztályomban (középiskola) például kb. 10 ember van (32-ből), aki 1 órán belül lakik az iskolához képest (és ők is többnyire 45-50 percre), úgyhogy nem ördögtől való.
Ami sokkal inkább számít, az a járatsűrűség (autó esetében milyen útvonalon kell menni) és hogy mivel kell menni. Nagyon nem mindegy, hogy van két busz reggel, aztán 8 órára és 10 órára is ugyanúgy 7-kor kell indulnod, vagy hogy van mondjuk 10-15 percenként valami.
Az én esetemben pl. 50 kilométerről van szó, ami napi 3-4 órát jelent, viszont mivel reggel 10-20, délután 30 perces a járatsűrűség, teljesen vállalható, nem megy el a fél délutánom azzal, hogy várok az indulásra.
9/26 anonim válasza:
Nem mindegy, melyik egyetem, milyen szak. BME-n végeztem villamosmérnökit, ha minden napom 2 órával rövidebb lett volna effektíve (ingázás sem mindegy, milyen, busz annyira ráz, hogy olvasni sem lehet, na meg ha átszállás van, az sem olyan, mintha egyhuzamban utaznál), szerintem el sem végzem, kibukok az első félévben, főleg, mert heti többször 8-20 között végig óráim voltak.
10/26 anonim válasza:
Na meg a napszak sem. Egyszer volt olyan munkahelyem, ahova Budapesten belül 55 percet ingáztam csak oda, hát, akkor átálltam arra, hogy 5-kor kelek, 7-re bent vagyok, du. 3-kor jövök is haza, hogy ne legyen tele és forró a metró, meg esetleg le is tudjak ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!