Miért van ekkora buszsofőrhiány, ha ilyen brutál fizetéseket adnak?
Azért ez elég komoly fizetés ahhoz képest, hogy egész nap csak vezetni kell, amit ráadásul én még imádok is. Igaz kocsit, mert nagy járművel nem próbáltam még, de introvertáltként valami sofőrmunka pont jól jönne. Vagy nem ilyen fekete-fehér a dolog?
Nettó 422 van kiírva a buszokra. Annyit meg egy raktáros is megkeres magát nem megerőltetve.
Nekem már ha napi 2 órát kell vezessek már az sok ennyi hülye közt. Folyamatosan veszélyeztetnek pedig nem is busszal vagyok. Azok ellen még több merényletet követnek el, mert a buszsofőr az állásával játszik, úgyis meg kell állnia/el kell kerülnie a balesetet.
Szóval szerinted akkora jó mulatság hajnal 2-kor kelni hogy beérj műszakkezdésre? Vagy napi 2x4 órát bemenni dolgozni? Feltűnt hogy reggel meg délután van a csúcsidő és valaki úgy jár. Szomszéd buszsofőr mikor így járt haza sem jött napközben! Vagy lehet hogy te viszed az utolsó buszt. Közben meg az asszonyt más húzza...
És ha garázstartalékos vagy és mehetsz pótolni valamelyik kieső kollégát/járatot ahol még sosem jártál... Meg a sok gyökér utas. Előtted fog átmenni az úttesten miután leszállt, futnak utánad, randalíroznak vagy csak folyamatosan hülyeségeket kérdeznek, plusz a túristák! De még vezesd a papírmunkát, és még főnököd is lesz aki baszogat! Tiszta álommeló! Na majd hogy meddig bírtad.
Tényleg nem értem, csodálkozás helyett miért nem mész buszvezetőnek, ha kívánatos jól fizető munkának tartod, és mint írod, imádsz is vezetni?
2022. január 25-től „B” kategóriás vezetői engedéllyel egyből lehet „D” kategóriát szerezni; ahol nagy a hiány, fizetik is a képzést pl. adott időre szóló munkavállalás fejében.
Még ha nincs is adókedvezményed, akkor is annyit keresnél nettóban, mint most a bruttód, és irodai görnyedés helyett azt csinálhatnád, amit imádsz.
Én sosem értettem az ilyen elégedetlenkedő "nekem bezzeg csak ennyit fizetnek" majmokat.
Miért nem mész te is sofőrnek, ha ennyire tetszik?
Azt írod szeretsz vezetni, ez nem lehet kifogás.
A képzést állják, ez sem lehet kifogás.
A munkahelyeden is bármikor felmondhatsz, ez sem lehet kifogás.
Azonnali kezdéssel várnak, ez sem lehet kifogás.
Talán lusta vagy? Persze, hogy az vagy.
Nem ennyire fekete és fehér a dolog, de ezt hiába mondja bárki is, ezt meg kell tapasztalnod.
Nem mindenkinek egyforma az ingerküszöbe.
Anno nekem is mondta a sok öreg besavanyodott kollega a f..szsagokat, de valahigy nekem ez nem nyüg.
Tapasztald meg, lehet hogy az első nap után menekülsz de az is lehet álmaid melóna lesz.
"ha vagy akkora balek, hogy nem nézed a holtteret meg a fel/leszálló utasokat (amelyek amúgy full alap dolgok egy úrvezetőnél is)."
Aha :D
Látszik, hogy lóf*sznyi vezetési tapasztalatod sincs. Nem láttál te még semmit :)
introvertáltként olyan munka iránt érdeklődsz ahol 0-24-ben emberek közt vagy?
gratulálok
Azért van munkaerő hiány, mert kevés olyan sofőr van, akinek meg van hozzá a jogsija és hajlandó is csinálni. Akinek van buszra jogsija, azt meg hamar elkezdik elcsábítani más buszos cégek, ahol kedvezőbb körülmények közt lehet dolgozni.
A BKV buszok hajnaltól késő estig járnak, Budapesten sok járat éjszaka is 0-24-ben folyamatosan közlekedik. A vezetők meg 2-3 műszakba beosztva dolgoznak, hogy működtessék őket. Jellemzően percenként megállókkal, rengeteg utast szállítanak, akikkel rengeteg az emberi súrlódás is, ráadásul a budapesti forgalom is nagyon sűrű, sok az autós, velük is sok az idegeskedés.
Monoton ugyanazokon az útvonalakon jársz, ami dög unalmas, de a forgalomra is meg az utasokra is folyamatosan figyelned kell. Ha meg egyszer csak betesznek egy totál ismeretlen vonalra pótlásnak, akkor meg próbálhatod kitalálni, hogy merre is kell menned, mert életedben nem jártál még arra (nekem már többször kellett útba igazítanom a felénk járatlan buszvezetőket).
Igen, úrvezetőként is figyelned kell a forgalomra, csak nagyon nem mindegy, hogy naponta 2x jársz egy útvonalon vagy 20x, hogy 5 méter hosszú a járműved, vagy 15, hogy egyedül, esetleg 5-en ültök a kocsiban, vagy 100 másik utasért is felelsz.
Kezdésként próbáld ki, hogy mennyire szórakoztat egy adott busz vonalán naponta 10x végig menned, aztán ha még így is élvezetesnek érzed, akkor szerezz buszra is jogsit és menj el buszvezetőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!