Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Én csak érdeklődöm, hogy...

Én csak érdeklődöm, hogy csuklós autóbusz vezetéséhez milyen gépjármű kategória kell?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdezem mivel egyik haverom csuklós autóbuszt szeretne vezetni, de csak a C D vizsgái vannak meg. DE erősíti hogy a Volánbusznál felvették csuklós autóbuszra a D kategória elég.Milyen kategóriával vezethető a csuklós autóbusz?
jan. 9. 13:41
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
jan. 9. 13:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, de abba nem szerepel a csuklós autóbusz. Nekem nincs jogosítványom sem, igazán ezért kérdeztem itt.Sajnos nem lettem okosabb!
jan. 9. 16:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
D kell hozzá.
jan. 9. 17:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát akkor igaza van, hogy sima D kategóriával vezethető a csuklós autóbusz is. Én nem értek ehhez, azért kérdeztem.
jan. 9. 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A csuklós busz nem pótkocsis busz.

Sima D kell hozzá.

Az persze lehet, hogy az adott cég külön típusvizsgát vár el.

jan. 9. 22:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Közben azt megtudtam, ha egy gépkocsivezető rendelkezik C E C1 D D1 érvényes kategóriákkal akkor az vezethet csuklós autóbuszt is. Én nem értem mi az, hogy E C1 D D1 kategória.
jan. 10. 16:41
 7/10 anonim ***** válasza:
67%

C: Teherautó

D: Autóbusz és trolibusz

E: Nehéz pótkocsi

Ha 1-es van utána, akkor csak a kisebb verzióra jó, tehát a D1 csak szóló buszra. A sima D kell a csuklóshoz.

jan. 10. 16:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Haverom, azt mondta, neki B C C1 D D1 E kategóriái érvényesek. De ezek szerint a D is megvan neki, akkor valóban vezetheti a csuklós autóbuszt is. Jó neki. Ügyes hogy ennyi vizsgával rendelkezik.
jan. 10. 16:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#6: semmi köze hozzá. Sima D elég a csuklós buszra.

#7: több sebből is vérzik a válaszod:

"D1": busz 17 főig (nem megkötés, hogy csak szóló lehet)

"D": busz (korlátlan)

"T": trolibusz

"E" kategória önmagában nem létezik. Kombinált kategóriák vannak, pl.: BE, CE stb.

jan. 10. 17:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#8: Ez azt jelenti, hogy a haverod 4x vizsgázott:

B kategóriából, C kategóriából, CE kategóriából és D kategóriából.

jan. 10. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!