Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi a véleményetek róla hogy a...

Mi a véleményetek róla hogy a régi Ikarusokat kivonják a forgalomból?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon rossz, nagyon sok embernek nagyon nosztalgikus volt, nektek mi a véleményetek róla

2022. nov. 2. 17:51
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
92%

Én is sajnálom, nosztalgiával gondolok rá, de tán a leg környezet szennyezőbb.

Magáért azt Ikarusért kár, tán a világ legnagyobb gyártója volt, ami a mennyiséget illeti..

Még Kubában is ültem rajta..

2022. nov. 2. 17:59
 2/32 anonim ***** válasza:
68%
k#rvára ideje
2022. nov. 2. 18:00
 3/32 anonim ***** válasza:
98%

A magyar közlekedés történelem egyik nagy sikere, ez tény, de az is, hogy már túlhaladt rajtuk a kor. 2022-ben nem valók közforgalomba, csak gyűjtőknek, nosztalgiának, meg veteránnak.

Az Ikarus 200-as kb. az a kategória buszból, mint autóból a Trabant, Wartburg, Lada, Polski.

2022. nov. 2. 18:01
 4/32 anonim ***** válasza:
88%
Éppen itt volt az idejük. Értem én hogy nosztalgia, de nem a rendes használatban már a helyük.
2022. nov. 2. 18:14
 5/32 anonim ***** válasza:
79%

Az, hogy több, mint egy évtizedet késett ez a lépés.

Igen, sok embernek nosztalgikus. Közforgalomba már semmiképpen sem valók. De biztosan lesznek nosztalgiamenetek, retró hétvégék stb., amiken szerephez juthatnak, és lehet nosztalgiázni. Vagy a közlekedési múzeumban, ha egyszer végre lesz belőle valami.

Persze addig is Békés, SzSzB, BAZ stb. megyékben biztosan megtalálhatóak még bőven helyközi közforgalomban, ha valaki nem tudna élni egy napot sem nélkülük.

2022. nov. 2. 18:24
 6/32 anonim ***** válasza:
87%
Szép dolog a nosztalgia, de valóban eléggé csereérettek voltak már, már vagy 15 éve. Elhiszem hogy nosztalgikus, de zajos, kényelmetlen, elavult a mai tömegközlekedéshez.
2022. nov. 2. 18:49
 7/32 anonim ***** válasza:
96%

5-ös, az Ikarus C56 , C80 kivételével már nem sok Ikarust találsz helyköziben sem és ez utóbbiak is hamarosan kikopnak.

A magaspadlós buszok már rég ki kellett volna kerüljenek a közforgalomból. Persze, imádok én is régi buszokon utazni, de egyszerűen rég túlhaladt ezeken a kor.

2022. nov. 2. 20:31
 8/32 anonim ***** válasza:
93%
Tudtommal párszor már el volt játszva ez a kivonás téma, már vagy 10-15 éve is amikor Volvo-k jöttek Budapestre. Aztán nesze, a mai napig mennek Ikarusok. Kőbányán simán napi szinten járnak 280-as csuklósok.
2022. nov. 2. 22:09
 9/32 anonim ***** válasza:
97%

Azért nosztalgikus, mert túl sokáig voltak forgalomban. Már 20, de akár 30 éve is a "régi buszok" közé kellett volna sorolódniuk, de új buszok hiányában ezek maradtak a "buszok".

Nekem is sok szép emlékem kötődik a 200-as sorozat egyedeihez, de nem tulajdonságaik, hanem létük miatt - ha más, korszerűbb buszok közlekedtek volna akkor, akkor azokhoz kötném a nosztalgikus élményeimet.

2022. nov. 2. 22:30
 10/32 anonim ***** válasza:
77%

Győrben is közlekednek helyi járatként csuklós Ikarusok.

Ha jól számolom, 32 évesek simán lehetnek. Kíváncsi vagyok, az agyonajnározott, méregdrága nyugati buszok hány évet és hány km-t bírnak. Szerintem ennek a felét sem...

2022. nov. 2. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!