Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi kocsi forgalombol kivonat...

Régi kocsi forgalombol kivonatása hogy megy?

Figyelt kérdés

Üdv van egy régi autóm jelenleg forgalombol ideiglenes kivonva áll az udvaron. A kasztni nagyon rossz allapotban van úgyhogy nem tudom eladni. Motorikusan viszont jó úgyhogy gondoltam nekiállok szétszedni és eladni alkatrésznek.

Igen de ha már el van bontva akkor én nem akarok rá többet fizetni. Hogy lehet végleg kivonatni?

2020. dec. 1. 16:47
 1/5 anonim ***** válasza:
2020. dec. 1. 16:57
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Amit eltudsz adni belőle kiszeded, többit leadod bontóba, azzal az igazolással mész okmányirodába/kormányablakba és végleges kivonást kérsz. Ez így működik.
2020. dec. 1. 16:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Nos az a helyzet, hogy véglegesen kivonni csak hivatalos bontótól kapott igazolással tudod.

Tehát el kell vinned egy hivatalos bontóba, és örülj ha adnak érte valamit.

Ez a része úgy működik, hogy a bontó egészben nézi az autót. Tehát ha te "mentsük ami menthető" alapon kiveszed a két első ülést, a bontó levonja a két első ülés árát.

Szóval ha motor nélkül viszed, akkor valszeg neked kell fizetni, hogy megkapd az igazolást.

2020. dec. 1. 17:24
 4/5 anonim ***** válasza:
#3: Ez így van. Sőt, ha ha fél autót kipakolja az ember, akkor nem is fogják átvenni. Nekem unokatesóm követte el ezt a hibát. A fél autót eladta, a maradékot meg megpróbálta leadni, hogy megkapja a bontási átvételi igazolást, de még ha fizetett volna nekik se vették volna át. Hivatalos válasz az volt, hogy vegyen meg bele minden alkatrészt, és akkor majd átveszik tőle. Így aztán az lett a vége, hogy "ellopták" tőle az autót, máshogy nem tudott tőle hivatalosan megszabadulni.
2020. dec. 1. 21:36
 5/5 D. Brasco ***** válasza:

4-es nem tudom hogy milyen bonto volt az ahol a rokonodat igy megszivatták,tekintve hogy ha csak egy ures teljesen kibelezett bódét viszel oda,akkor is kotelesk átvenni,ha benne van az alvazszám.Az mar mas kerdes hogx ilyenkor te fogsz fizetni hogy átvegyék hiszen ez a bontósnak csak egy lom amiből semmit nem tud kiárulni.De ettől fuggetlenül hivatalosan még muszáj lenne átvennie.

Ezt az elloptak az autót/adjuk el papiron nem létező személynek dolgok meg szerintem nem kell eröltetni mert nagyob csúnyán megszivhatod miatta.

2020. dec. 2. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!