MÁV-os dolgozónak csak 1. osztályra kell helyjegy, vagy 2. osztályra is?
. Ha 2. osztályú igazolványa"
Ezt , hogy kell értelmezni, hol, hogyan kap olyat?
Mi alapján van, különbség?
"Ezt , hogy kell értelmezni, hol, hogyan kap olyat?"
A vasutas dolgozók kapnak egy úgynevezett arcképes igazolványt. Errel utazhatnak ingyenesen. Persze nem ennyire egyszerű mert nem minden MÁV leányvállalatnál jár ez és van ahol csak a dolgozó kapja, van ahol a közvetlen családtagok (feleség és gyerekek) is kapják. Van erre egy szabályzat. Amikor valakit felvesznek a vasúthoz és jár neki ez a juttatás, akkor kapja ezt az igazolványt. Kell hozzá fénykép és egy kis pénz is amiért elkészítik. A kalauz ezeket is lecsippantja és ellenőrzi.
Az ilyen igazolványok mellé meg kell venni a fentebb említett plusz jegyeket, mert csak az alap jegyet váltja ki.
A pórnépnek csak 2. osztályra szól az igazolványa. Csak bizonyos munkakörökben, és/vagy bizonyos elért szolgálati időn túl jár az 1. osztályú arcképes igazolvány.
Ha nagyon érdekel, itt olvashatsz róla többet:
7 vagyok, 9: erről jutott eszembe, hogy az IC kártyát kihagytam. Szóval az is jár egyeseknek meg ketteseknek a cégnél. Na ez már tényleg pozició alapján jár! :D (Az arcképesnél nem csak ez számít, a nagy öregek tényleg kapnak 1. osztályút!)
Illetve bizonyos szervezeteknél van közös kártya, ami annyit jelent, hogy be kell rá jelentkezni, hogy mikor kell utaznod céges ügyben (esetleg odaadják magánügyben is) és az arcképes mellé téve fel lehet szállni IC-re. De ahogy írod ha nincs hely, akkor nincs hova leülni. Én egyszer szívtam meg... rámdumálták az IC kártyát, hogy jóaz vidd csak el, ingyévan! Jah, 3 órát álltam az előtérben. Mondom soha többet nem állok ingyen, ha 500 forintból veszek egy helyjegyet. Bár ha annyira gáz a helyzet, akkor időseknek, gyerekeseknek át szoktam adni így is a helyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!