Magyarok ti is más helyre szoktatok ülni, mint amire a helyjegyetek szól vonaton, repülőgépen, színházban, moziban, stb.?
Ez vajon csak Magyarországon szokás?
Meglepődtem otthon, főleg amikor más a helyemen ült, én más helyre kényszerültem ülni, aztán felállított az akinek az én helyemre szólt a megvásárolt jegye. Kész káosz lett belőle. Nem egyszer.
Alapesetben igen, de ha a zsúfoltság nem indokolja, akkor a legtöbben nem foglalkoznak vele. Pl. moziban, nekem volt olyan, hogy közvetlenül a helyem mellett ültek, de amúgy meg az egész teremben voltunk kb. 10-en. Hát nyilván nem ültem oda egy idegen mellé, mikor az egész teremben majdnem minden hely üres és oda ülök, ahova akarok, hiszen senkit sem zavar.
És ez amúgy a lényeg: senkit se zavarjon. Ha már tömve vannak a helyek, akkor illik betartani a dolgokat, de ha nem, akkor kár erőlködni, egyszerűbb leszarni.
Moziban eddig csak egyszer fordult elő, hogy nem oda ültem, ahova a helyem szólt. Fel voltam fázva, így a sor szélére ültem le és megkértem az illetőt, hogy cseréljünk helyet, mert nem akarok senkin keresztül mászni és ezzel zavarni a filmnézését. Megértő volt mindenki.
Vonaton viszont fel szoktam állítani azt aki elfoglalta a helyemet, mert nem szeretek összevissza ülni, azért mert más nem képes vagy nem akar oda ülni, ahova a helye szól.
Repülőn még nem találkoztam olyannal hogy valaki nem oda ült volna ahova szól a jegye. Itt fontos is hogy mindenki a helyén üljön, mert baleset esetén így tudnak azonosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!