Magyarok ti is más helyre szoktatok ülni, mint amire a helyjegyetek szól vonaton, repülőgépen, színházban, moziban, stb.?
Ez vajon csak Magyarországon szokás?
Meglepődtem otthon, főleg amikor más a helyemen ült, én más helyre kényszerültem ülni, aztán felállított az akinek az én helyemre szólt a megvásárolt jegye. Kész káosz lett belőle. Nem egyszer.
Helyzetfüggő, így aztán soha nem ítélkezek, pláne nem nevezek taplónak másokat emiatt.
Vonaton például ha nem szimpatikus az, aki mellè a rendszer ültetett (mert mondjuk büdös) vagy egész egyszerűen focizni lehetne, olyan üres az egész kocsi, akkor nem fogok más nyakába ülni. De szó nélkül átadom a helyemet, ha jön az, akié a hely.
Moziban meg aztán főleg semmi kedvem mások nyakába ülni egy tök üres teremben. Nyilván odébb ülök , ha mégis kezdés után oda akarna ülni valaki a jegy szerinti helyére .
#12 Olyan mondjuk pont nem fog előfordulni, hogy üres az egész kocsi, de te pont valaki mellé kerülsz, mert nem így adja ki a rendszer a helyjegyeket.
Ha zavaróan büdös az utastárs, az az utazási feltételekbe ütközik, a kalauznak kell szólni.
13-as, plusz az összes óvodás gombnyomkodó kedvéért: amikor nem a helyemre ülök le, tisztában vagyok vele, hogy nulla jogom van pofákat vágni, látványosan lassan szedelődzködni, alkudozni , leszarni a másikat. Látom, hogy oda akar ülni (nem alszom…) , szemkontakt, félmosoly és kotródok is a helyemre. Nem kell ezen háborogni.
De én tényleg az átlagnál kevésbé szeretek mások közvetlen közelében utazni, így ha van rá módom, bizony elülök a nekem kijelölt helyről, hacsak nem az van egy üresebb részen .
Ha senkit nem zavarok vele (= tehát üres lenne az a hely, ami nekem jobban tetszene ÉS nem magasabb árkategória), akkor átülök néha.
Főleg színházban. Én első sorban szeretek ülni, de oda sokszor nincs már jegy, amikor veszek. Viszont 99%-ban magán az előadáson van oda hely, mert sokszor nem jönnek el bármilyen okból. Akkor senkit nem zavar, ha odaülök pl. a második felvonásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!