Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha csütörtökön szeretnék...

Ha csütörtökön szeretnék Inter City-n utazni,ma kedden még megvehetem a jegyet?

Figyelt kérdés
Kapok jegyet a csütörtöki Inter City-re? Adnak még el két holnapután induló vonatra is? Úgy értem, hogy nem késő e még? Most megyek először messzire vonattal (Kőbánya-Kispest-Kecskemét)
2022. aug. 23. 12:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy átlagos napon aznap se késő megvenni, de minél előbb veszed meg, annál nagyobb eséllyel kapsz oda helyet ahova szeretnéd. Értsd: az online jegyrendszerben megadhatod, hogy ablakhoz, folyosóhoz, asztalhoz akarsz ülni, aznap már nem biztos, hogy tudja ezeket az igényeket teljesíteni a helyfoglaló rendszer, de szabad helyet jó eséllyel találsz. A nem átlagos napok jellemzően az ünnepnap körüli (hosszú) hétvégék és nyáron a balatoni vonalakon minden nap.
2022. aug. 23. 12:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. aug. 23. 12:36
 3/8 anonim ***** válasza:
16%
Aznap már a 100 kilométeren belüli jegy csak 4 órán át érvényes. Elvileg 100 km felett 24 óra. De ahogy az első mondja, elvileg nem lehet semmi gond.
2022. aug. 23. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 IC jegy csak arra a vonatra érvényes amire váltottad. Vagyis a pótjegy része, de anélkül a menetjegy se érvényes. Szóval ha nem kési le a vonatot, nem lényeges a 4 órás korlátozás.
2022. aug. 23. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:
#4, igazad van, köszönöm a pontosítás. Mindig ugyanazzal, ugyanazon a napon megyünk, nem IC-vel, a busz miatt. Olcsóbb és 3 perccel lassabb csak. Így is marad áttszállnj 40 perc.
2022. aug. 23. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A szegedi IC-n egy vagy két IC kocsi van, csak ezekbe kell helyjegy/pótjegy, ha azok ma elfogytak (ennek kicsi az esélye) akkor már nem tudsz váltani.

A másik három-négy kocsiba nem kell pótjegy/helyjegy.

Azokba bármikor (akár közvetlen utazás előtt vásárolt) jeggyel felszállhatsz, a vonatjegy alapvetően nem vonatra szól, kivéve a helyjegy/pótjegy.

A kérdésre válaszolva "Ha csütörtökön szeretnék Inter City-n utazni,ma kedden még megvehetem a jegyet?"

Én nem szoktam sokat foglalkozni vele, kb. 5-10 perccel indulás előtt veszek IC-re jegyet (olyanra, amin CSAK IC kocsi van), eddig még csak vasárnap fordult elő, hogy nem volt hely, akkor álltam (Bp-Győr).

2022. aug. 23. 13:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudsz előre jegyet venni (kb. két hónappal előre).

A KöKi-Kecskemét vonatra ráadásul úgynevezett okosjegyet is tudsz váltani, ezek olcsóbbak (akár a gyorsvonati résznél is), viszont egyrészt korlátozott darabszámban vannak (két díjszinten), másrészt ezek csak az adott vonatra szólnak.

2022. aug. 23. 14:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Előre vásárolva olcsóbb a helyjegy, mint aznap váltva.
2022. aug. 24. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!