Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mitől lehet vonzóbb a telekocs...

Mitől lehet vonzóbb a telekocsi a busznál vagy vonatnál nemzetközi útvonalakon?

Figyelt kérdés

Kifejezetten klasszikus magán telekocsira gondolnék és nem az ilyen címszó alatt működő hivatásos utaztatókra.

Példák kedvéért egy Bp-Nürnberg vagy Bp-München útvonalon ahogy nézem közel azonos a menetidő, az árak is hasonlóak.

Volt már szerencsém Flixbus-on is szenvedni, vonaton is volt jónak mondható utam, telekocsival meg általában sofőrként közlekedek, nekem meg vezetni kényelmes, szeretek is közben új embereket megismerni, de utasként nem tudom mennyire komfortos mondjuk a vonattal szemben, ahol ha megunod az ülést, felállsz és ennyi.

Igazából csak kíváncsiságból érdekel, főleg az ilyen kb. 1000 km-es távolságokban utazókat, ki melyik módot preferálja és miért.

2022. aug. 16. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Annyi előnye van, hogy háztól házig visz, míg a buszhoz, vonathoz oda kell utaznod helyi közlekedéssel, majd érkezés után szintén helyi közlekedéssel a szállásra. Viszont kiszámítható menetrend van, ritka a jelentős késés (itt most nemzetközi szintről beszélünk, nem a MÁV-ról), a telekocsi meg még elmegy felvenni, majd kirakni plusz utasokat, ha az egyikre rájön valami megálltok, amit vonattal/busszal nem tehet meg.
2022. aug. 16. 15:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért jobb, mert a tömegközlekedés hátrányai közül csak az időhöz kötöttség jelenik meg ebben az esetben, illetve hogy nem egyedül utazol.
2022. aug. 16. 15:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Bár lehet a sofőröket értékelni, én közlekedésbiztonsági megfontolásokból nem szívesen bízom ismeretlen képességű és vezetési stílusú emberekre az életemet. Ez és a minimális személyes tér, amit igen közelről meg kell osztani más idegenekkel, számomra kimondottan taszító. És a menetrend hiánya miatt az sem világos, ki hányszor hajlandó megállni pihenni. Ezzel együtt nyilván megvan a helye ennek a közlekedési módnak is az ég alatt, csak egyszerűen nem való nekem.
2022. aug. 16. 15:09
 4/4 anonim ***** válasza:
73%

Busszal már nem járok, mert ráuntam, hogy nem áll meg, csak ha a sofőr úgy akarja, ez wc szempontjából elég kellemetlen, főleg nyáron, ha élszerű sokat inni (nem mintha állandóan megállnék, kocsival szinte kevesebbszer állok meg, de maga a tudat, hogy megállhatnék, ha akarék, jobb)

Vonatnál szerintem semmivel sem jobb, mert teljesen kiszámíthatatlan, ki mellé ülsz be. Elsülhet jól is, rosszul is. Talán kisebb eséllyel zsebelnek ki.

Én ilyen távokon saját autóval megyek, és csak akkor szállítok idegen utast, ha beajánlja valaki, de így is jártam már rosszul. A megosztott költségek nem érnek annyit, mint a nyugalom. Persze, ha jó az útitárs, az egészen más.

2022. aug. 16. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!