Repülögéppel lehet utazni Magyarországon belül ugyanúgy mint nemzetközibe?
Természetesen lehet. Sokan meg is teszik. Nincs semmi akadálya.
Menetrend szerint közlekedő járst nincs ugyan, de bérelhetők vannak, sétarepülések szinte menetrend szerint, és magángépek id közlekednek országon belül.
Igen én a menetrend szerintire gondoltam, hogy csak bemegyek a Ferihegyi-re aztán helyben veszek jegyet a járatra ugyanúgy mintha Grönlandra repülnék.
De akkor ez lényegében úgy működik csak mintha mondjuk autót bérelnél sofőrrel.
Jaj de régen volt!
Gyerekkoromban az udvarról nézegettem a LI-2-est, ahogy már alacsonyan szállva közelítette a repülőteret, illetve emelkedett jóval hangosabban, mikor indult vissza. Néha el is bicikliztünk a repülőtér közelébe, hogy közelebbről lássuk.
Azt tervezgettem, hogy az első néhány fizetésemből félreteszek pénzt, és megyek egy kört. Erre nem megszüntették éppen akkorra? Ez a számomra szomorú esemény immár 59 éve történt.
Mivel Budapestről minden nagyobb város legfeljebb 2 óra alatt elérhető autóval, így értelmét vesztette.
Mondjuk egy Győr - Debrecen távolságon már lenne értelme, de ezek sem annyira jelentős városok, hogy eltartsanak egy menetrend szerinti repülőjáratot.
Ennek akkor volt értelme amikor
1. a közút és a vasút nem működött a háború után
2. hatósági árasak voltak a jegyek: nem lehetett több a repjágy ára mint az 1. oszt vasúti jegy ugyanarra a távra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!