A gyermek jövőjét tekintve rossz lesz, ha 45 percet kell majd utaznia az iskolába elsős kora óta?
Falun lakunk, párom munkája miatt. Én szívesen költöznék ki városra, de imádok itt is lenni, csak az logikusabb lenne.
Gyerekeink ovisok, eddig minden oké, de a legközelebbi suli! 45 percre van busszal.
Félek járna táncra majd vagy a fiunk focira és ezt nem fogom tudni megadni nekik.
Szerintem azzal nem számolsz, hogy 6 évesen még nem fog egyedül buszozni, max felsőben.
Addig meg neki 2x45 perc, a kísérőnek meg 4x45 perc + ki tudja mennyi varakozás a visszaútra.
Meg ugye az sem mindegy, hogy milyen sűrűn, és meddig járnak a buszok.
Amikor már kicsit nagyobb lesz, és még maradna bandázni a haverokkal, utána haza tud-e jutni?
Én jelenleg gyesen vagyok, én betudnám vinni őket az elején vagy 1 évig. A babára a nyugdíjas nagyszülő tud addig vigyázni vagy viszem magammal a babát.
Én összeköltözésünk és teherbeesésem előtt is ott dolgoztam, így én is bejárós lettem.
Aztán együtt járhatunk majd. Bár tudom, hogy ez.se lenne egyszerű.
Én szeretem itt a jó levegőt, azt hogy itt sok a kisgyerek. Itt lakik tesó gyereke is. A nagyszülők közül a páromé.
Szeretem azt hogy itt mindenki kommunikál a másikkal. A városban senki se szólt a másikhoz, ha hozzászóltunk a másikhoz kb. Inkább elmentek messzebbre a szülök csak hogy beszélni ne kelljen.
Tetszik a falusi légkör.
Van itt egy szomszédes faluban 1 suli.
8 osztályos, de itt kevés a tanár!!!:/
Foci, tánc jellemzően nem hatkor van, hanem napközi alatt, ami kötelező. 4-ig suliban lenne minden nap.
Érdekes, nekem meg az ellenkezőjét mondta mindenki, hogy keljen a gyerek 4-kor, kibírja a munkám miatt, de persze nem mentem bele, másik állást kerestem.
Falusi iskola jobb lenne. A tanár máshol is kevés. Sztem ráér középsuliban ingázni, de te tudod. Ha annyival rosszabb a falusi suli, akkor járjon 45 percet. Ha meg nem bírja, átveszi a falusi suli. Ezt a nagy bandázást inkább online látom, amit fent írnak, meg van hétvége is, meghívhatod a barátokat falura.
Én megmondom őszintén még sokat nem.tudok arról.a suliról, mert én nem odajártam, hanem a városiba.
Párom is 2.-ig odajárt, majd a szülei beiratták már annó a városiba, mert hogy elvileg nem tanult semmit, nem tudtak ott úgy fegyelmezni a tanárok és még mindig a d betűnél.jártak x idő után is. Ez volt sok-sok éve.
Most párom kis unoka huga ott végezte el a 8 osztályt, hát nem tudom ő el volt én nem látom, hogy annyira buta lány lenne, nincsen neki semmi baja, legalább nem kellett utaznia. De valamiért ahogy az ovis szülőket kérdezem mind mondja h megoldják, mind városra kívánja hordani a gyerekét és a normálisak mind elmennek, így a suliba kb. Cigányok maradnak és ez így engem megrémiszt.
Én pártolnám a várost én mindennap elmondom a pàromnak, mert én is féltem a gyermekem, de ő kissé hajthatatlan, mert szerinte minden nevelés kérdése és ő nem írigyelte a városiakat, mert ők is buszoztak, csak ők a kert városból a városba be és azzal is elment 20 percük, aztán meg ő szeretett itt felnőni, mert alig várta, hogy hazaérjen a barátaihoz.
Páromról tudni illik, hogy azonban cserébe nem.volt az a tanulós fajta..a suliban megjegyezte a dolgokat és ennyi, így ment dogát írni.
Aztán végül mindene négyes lett. Jó tanulo volt ígyis.
Én egyébként gimisként mivel bejárós voltam egy másik városba, pedog amúgy a sajátomba is volt suli, csak 1 nívósabba akartam jelentkezni, én ott úgy megszívtam. Utaztam azért én is 45 percet. Kitünő lettem, az érettségim is és bejutottam az egyetemre is, de megbantam, hogy ilyen lelkiismeretes voltam, mert mindennap hazaértem fél 5-re vagy negyed 6-ra neki álltam 10-ig tanulni, míg a párom ugyanúgy hazaért fél.5-re onnantól meg csak bandázott a faluba.
Minden ember más. Én lány vagyok, alapból nem vagyok az a nagy bandázós, így nem lehet tudni a gyerekeink milyenek lesznek, de párom szerint ez nevelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!