Megtehetik azt az ellenőrök, hogy elveszik az érvényes bérletem?
3. vagyok. Köszi szépen a pirosat. Nekem tetszik az a szín.
Alább idézek az üzletszabályzatból, melyben egyértelmű, hogy bizony az ellenőr elveheti a bérletet.
Tessék
„A jegyellenőrzésre jogosult személy jogosult a bérletigazolvány és/vagy a bérlet, illetve a jegy
elismervény ellenében történő végleges átvételére, ha
- az hamisítvány, illetve átírással vagy egyéb módon azt meghamisították,
- a bérlet értékszelvényen feltüntetett igazolvány-, diákigazolványon szereplő oktatási azonosító
vagy diákigazolvány-sorszám, kerékpárbérlet esetében igazolvány sorszám vagy díjmentes
utazásra jogosító igazolvány száma javított, nem egyezik meg, illetve nem az V. 1. 2. pont
előírásai szerinti,
- az 5/30 BKK napijegy szelvényein nem az előírások szerint van jelölve az érvényességi idő
kezdete, vagy az eltávolítható módon történt, illetve javítva van, vagy egyéb okból nem
állapítható meg egyértelműen,
- a bérletigazolványban az arcképet kicserélték, illetőleg megmásították,
- az arcképről a tulajdonos kétségtelenül nem ismerhető fel,
- a bérlet oly mértékben megrongálódott,hogy érvényességét és a használat jogosságát
megállapítani nem lehet,
- ha azzal nem a tulajdonosa utazik,
- jogosulatlan használat vagy egyéb visszaélés gyanúja merül fel.”
9. Ezzel tisztában vagyok, de a kérdés az, hogy elveheti vagy sem. Egy ország, egy jogszabály (bár vannak világoskékek is, az igaz).
Ha a BKK szabályzatában van ilyen, akkor nyilván más cégnél sem lehet kizárni. A kérdező meg nem osztja meg velünk, melyik vállalatról van szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!