Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megtehetik azt az ellenőrök,...

Megtehetik azt az ellenőrök, hogy elveszik az érvényes bérletem?

Figyelt kérdés
ma megbüntetett az ellenőr mert nem volt nálam diákigazolvány de a bérletem érvényes volt, 5000ft-ra büntettek és még a bérletem is elvették, ezt megtehetik? nem tudtam hogy menjek haza mivel bérlet nélkül nem tudtam volna haza menni. holnap be kell mennem felmutatni a diákot meg lakcím kártya stb. de visszakapom a bérletem? és fizetnem kell ha bemutatom?
2022. júl. 21. 22:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Diákigazolvány nélkül a bérlet magában érvénytelen. Ha bizonyítod, hogy a te igazolványod száma van felírva a bérletre, akkor enyhítik a büntetést és a bérletet vissza kapod. Ellenkező esetben lopás az ellenőr részéről.
2022. júl. 21. 22:05
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Azt el tudom képzelni , hogy az értékszelvényt bevonják ilyenkor, de utólagos bemutatás esetén vissza is kell kapnod. Ellenkező esetben bizony valami törvénytelenség áll fenn!
2022. júl. 21. 22:58
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Az utatási feltételek között szerepel, hogy az érvénytelen bérletet az ellenőr bevonja. Jogszerűen járt el.
2022. júl. 22. 06:45
 4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, megnyugtattatok
2022. júl. 22. 09:09
 5/11 anonim ***** válasza:
71%

3. vagyok. Köszi szépen a pirosat. Nekem tetszik az a szín.

Alább idézek az üzletszabályzatból, melyben egyértelmű, hogy bizony az ellenőr elveheti a bérletet.

Tessék

„A jegyellenőrzésre jogosult személy jogosult a bérletigazolvány és/vagy a bérlet, illetve a jegy

elismervény ellenében történő végleges átvételére, ha

- az hamisítvány, illetve átírással vagy egyéb módon azt meghamisították,

- a bérlet értékszelvényen feltüntetett igazolvány-, diákigazolványon szereplő oktatási azonosító

vagy diákigazolvány-sorszám, kerékpárbérlet esetében igazolvány sorszám vagy díjmentes

utazásra jogosító igazolvány száma javított, nem egyezik meg, illetve nem az V. 1. 2. pont

előírásai szerinti,

- az 5/30 BKK napijegy szelvényein nem az előírások szerint van jelölve az érvényességi idő

kezdete, vagy az eltávolítható módon történt, illetve javítva van, vagy egyéb okból nem

állapítható meg egyértelműen,

- a bérletigazolványban az arcképet kicserélték, illetőleg megmásították,

- az arcképről a tulajdonos kétségtelenül nem ismerhető fel,

- a bérlet oly mértékben megrongálódott,hogy érvényességét és a használat jogosságát

megállapítani nem lehet,

- ha azzal nem a tulajdonosa utazik,

- jogosulatlan használat vagy egyéb visszaélés gyanúja merül fel.”

2022. júl. 22. 09:17
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
Milyen társaságnál történt az eset?
2022. júl. 22. 09:59
 7/11 anonim ***** válasza:
10%
5-ös: amit irtal abban sehol nincs hogy ervenyes jól kitoltott berletet elveheti ha éppen nincs nálad a diák
2022. júl. 22. 11:15
 8/11 anonim ***** válasza:
25%
Dehogynem. Pl. jogosulatlan használat. De ha gondoljátok, folytatom az idézetet.
2022. júl. 22. 11:23
 9/11 anonim ***** válasza:
68%
A gond csak ott van, hogy a BKK-nál nincs 5000 forintos bírság, így a BKK-szabályzatból fölöslegesen idézgetsz.
2022. júl. 22. 11:41
 10/11 anonim ***** válasza:
66%

9. Ezzel tisztában vagyok, de a kérdés az, hogy elveheti vagy sem. Egy ország, egy jogszabály (bár vannak világoskékek is, az igaz).

Ha a BKK szabályzatában van ilyen, akkor nyilván más cégnél sem lehet kizárni. A kérdező meg nem osztja meg velünk, melyik vállalatról van szó.

2022. júl. 22. 11:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!