Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volán buszra csak a sofőrtől...

Volán buszra csak a sofőrtől tudok venni jegyet?

Figyelt kérdés
Sosem utaztam, de most fogok menni és diák vagyok ezért is kérdezem, mivel fogalmam sincs, hogy hogyan működik a dolog, mert ha van kedvezményem azt a sofőr figyelembe veszi vagy nem számít, ha helyszínen veszek jegyet? Vannak egyáltalán automaták?

2022. júl. 10. 23:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem csak a sofőrtől tudsz. Tudsz a buszállomáson a pénztárnál is venni, illetve azt hiszem léteznek bérletnyomtató automaták is, de nem tudom, hogy van-e olyan automata, ahol lehet sima jegyet venni. Szóval az automatákat nem tudom, én még sosem láttam automatát arra, amerre én jártam, szóval ezért sem tudok ebben biztos infót adni. Mindenesetre, a sofőrnél vagy pedig a pénztárnál mindig tudsz venni jegyet, és a kedvezményt a sofőr is figyelembe veszít. Szóval ha diák vagy, akkor szimplán diákjegyet kérsz a sofőrtől, a legtöbb buszsofőr még csak a diákigazolványt sem kéri el.
2022. júl. 10. 23:47
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Online vedd meg, 10 százalékkal olcsóbb.
2022. júl. 11. 07:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom van okostelefonod. Vedd meg online, a világ legegyszerűbb dolga, és ráadásul még olcsóbb is
2022. júl. 11. 08:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"a világ legegyszerűbb dolga"

Ez mondjuk a volánbuszos online jegy esetében azért erős túlzás. Ahol egy külön honlapról kell kikeresnem, hogy hány km-es jegyet kell vennem egy totál másik alkalmazásban; ahol QR-kód beolvasásával kell szórakoznom az ajtónál és ahol letol a sofőr, hogy miért tökölök vele, ott szerintem volna még mit javítani, egyszerűsíteni a dolgokon. Nem is kell messzire menni, elég lenne a MÁV-appról példát venni, na ott tényleg pofonegyszerű az online jegy vásárlása és használata.

2022. júl. 11. 17:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Én viszont néztem, hogyan vehetek jegyet magamnak online viszont sokkal bonyolultabb, mivel annyira rövid táv, hogy nem is külön városban van a fel szálló és leszálló hely, ezért hagyom a buszsofőrnek,hogy megcsinálja, mert ha ad ott is kedvezményt akkor igazából nem baj, ha szocializálódok
2022. júl. 11. 23:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan végállomás, (vagy legalább is volt Újpest Városkapu), ahol CSAK pénztárban vett jeggyel szállhattál fel. Mióta ingyen utazom, nem tudom, ez így maradt-e.
2022. júl. 12. 08:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!