Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit gondoltok erről a klímabér...

Mit gondoltok erről a klímabérletről?

Figyelt kérdés
Ugye az alap ötlet, hogy lenne egy 5000Ft-os bérlet amit, ha kiváltasz utazhatsz vele a tömegközlekedésen (busz, villamos, metró, máv, volánbusz). Tudom, hogy a németek már bevezették, de itt milyen lenne, ha tényleg megvalósulna? Jő ötlet lenne?
2022. júl. 3. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

1. Hogy lenne már 5000 forint, mikor csak egy BKV bérlet a duplája?

Inkább 50 ezerről beszélhetünk, de reálisan sokkal többről.

2. Rengetegen tömegközlekednek az országban, nyilván lenne értelme. Miféle kretén kérdés ez?

3. Hogy jön ide a klíma?

2022. júl. 3. 18:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Elvileg német mintára kormányzati támogatású lenne. Tehát valahonnan máshonnan lenne kigazdálkodva a fenntartása. Úgy jön ide a klímavédelem, hogy kevesebben használnák az autóikat. Gazdasági szempontból pedig sokkal könnyebb lenne a munkaerő áramlása.
2022. júl. 3. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Zseniális, gratulálok az elképzeléshez.
2022. júl. 3. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem a bérlet árával, hanem a ritka járatokkal van a gond.

Középiskolába csak az 5:15-ös el tudtam menni reggelente, mert a következő 7:00-ás busszal már nem értem be.

Hazafelé ugyanúgy ha nem engedett el a tanár 5 perccel hamarabb akkor majdnem két órát kellet szobroznom a buszállomáson.

Ha lenne legalább félóránkként egy járat, és éjszaka is lenne (10 kor ér be az utolsó busz) akkor elgondolkodnék azon hogy ne kocsival menjek.

2022. júl. 3. 20:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Embere válogatja.

Nekem például nem kéne: Csak Budapesten belül utazok, diákbérletem van, ami olcsóbb 5000 Ft-nál, és nincs szükségem arra, hogy az ország bármely pontjára érvényes bérletem legyen.

DE! Például az agglomeráció lakosainak lehetséges, hogy megérné, hiszen így nem kellen külön Budapest-bérletet, és Volán/MÁV/HÉV (esetleg ezekből több is egyszerre) bérletet venniük, hanem egyetlen, 5000 Ft-os bérletettel utazhatnának mindennel.

Az magyar helyközi közlekedés egyik legnagyobb gyermekbetegsége az egységes tarifák hiánya. Ezen a problémán tudna segíteni a "klímabérlet", még lehet, hogy pár ember tényleg lerakná az autóját is.

Persze emellett a szolgáltatás színvonalát sem ártana emelni, illetve a helyközi tömegközlekedést versenyképesebbé tenni.

2022. júl. 4. 00:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Ötössel teljesen egyet tudok érteni. Én is jogosult vagyok a diákbérletre. Nekem a budapesti és a HÉV-bérletem 4000 forint körül van, de a HÉV-bérletem 5 kilométeres. Nekem simán megérné a plusz 1000 forint, hogy a másik irányba is mehessek ide-oda. Arról nem beszélve, hogy akkor mégjobban megérné, ha néha vonatoznék vagy volánnal is utaznék, és ha megvenném, nyilván kihasználnám.

Attól félek, ha megszavazzák, nem lesznek megfelelő kondíciók és olyan saláta lesz, mint rengeteg megszavazott javaslat, ez pedig sok kisebb-nagyobb társaság csődjéhez is vezethetne.

2022. júl. 4. 12:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!