Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki el tudná ezt magyarázni?

Valaki el tudná ezt magyarázni?

Figyelt kérdés

Nekem van adj előny tábla.

És velem szembe ugyan úgy mellek út van de neki stop tábla van.

És végig megy keresztbe a főút.

Ha én a mellék útról akarok ke térni jobbra a főútra és ő ugyan oda akar le térni de neki az balra van akkor is nekem van előny mivel neki stop van? Ilyenkor nem játszik a balra kanyarodott szabály?

2022. máj. 3. 21:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A felvázolt helyzetben neked van elsőbbséged, de nem azért mert a szembe jövő nek stop táblája van, ha macisajt lenne neki is, akkor is elsőbbséged lenne.

A jobbra kis ívben kanyarodónak mindig elsőbbsége van a balra nagyívben kanyarodóval szemben. Sőt, az egyenesen továbbhaladónak is elsőbbsége van, a balra nagyívben kanyarodóval szemben. De! amit írtam, az csak ott érvényes, ahol a kanyarodási szabályok a mérvadóak. Pl egy kanyarodó főútvonal esetén picit bonyolultabb ennél.🤷‍♂️

2022. máj. 4. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!