Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki el tudná ezt magyarázni?

Valaki el tudná ezt magyarázni?

Figyelt kérdés

Nekem van adj előny tábla.

És velem szembe ugyan úgy mellek út van de neki stop tábla van.

És végig megy keresztbe a főút.

Ha én a mellék útról akarok ke térni jobbra a főútra és ő ugyan oda akar le térni de neki az balra van akkor is nekem van előny mivel neki stop van? Ilyenkor nem játszik a balra kanyarodott szabály?

2022. máj. 3. 21:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocsi el írtam balra le térni a főútra.
2022. máj. 3. 21:24
 2/11 A kérdező kommentje:
De neki az jobbra van ***
2022. máj. 3. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
A macisajt és a STOP tábla között nincs alá-fölé rendeltség. Egyformának számítanak, mint út, így innentől a kanyarodási szabályok a mérvadóak.
2022. máj. 3. 21:30
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Össz-vissz annyi a különbség a kettő tábla között, hogy az egyiknél kötelező megállni, másiknál nem. Mint ahogy a nevében is van. Alá-fölé rendeltség nincs, ugyanúgy a jobbra kanyarodónak van elsőbbsége.
2022. máj. 3. 21:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Neked ugye nem a magyar az anyanyelved?
2022. máj. 3. 21:47
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem. Szlovák vagyok.
2022. máj. 3. 21:57
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
A lényeg az, hogy a Stop és az elsőbbsègadàs kötelező táblák között nincs különbség az elsőbbség tekintetében. Stop tábla esetén kötelező megàllni, a másik tábla esetén nem. Ennyim
2022. máj. 3. 22:12
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Sima kanyarodási szabály.

A macisajt nem erősebb a stopnál.

2022. máj. 3. 22:40
 9/11 anonim ***** válasza:
"nekem van előny mivel neki stop van?" Nem, ez a két tábla egyenjogú. Ilyen esetben a kanyarodás alapszabályai lépnek érvénybe
2022. máj. 4. 09:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
De ha a szlovákiai szabályozásra vagy kíváncsi, azt ott kellene kérdezni. Itt szerintem nem sokan vannak tisztában az ottani helyzettel. Lehet, hogy egyezik a kettő, de az is lehet, hogy nem.
2022. máj. 4. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!