Vonatrajongók! Ti melyik dízelt szeretitek legjobban a 3 közül?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 23. 23:39
A kérdező szavazást indított:
M41 Csörgő
M61 Nohab
M62 Szergej
M63 Dízel-Gigant
36 szavazat
1/14 anonim válasza:
Gyíkot már szerintem nem sokan vannak akik működés közben látták, bár lehet hogy a 003as egyszer újra üzemképes lesz.
2/14 anonim válasza:
Mindegyik imádnivaló a maga nemében. Nohab-Szergej a két befutó nálam, nem tudnék igazából választani
3/14 anonim válasza:
csörgő, a hátborzongató hanghatások miatt
4/14 anonim válasza:
Nohab 😀
Imádom a motorjának a hangját és (nekem) a legjobban kinéző mozdony 😀
Tudom nem kérdés, de ha villany, akkor pedig V63 gigant
5/14 anonim válasza:
Off: A szándék megvan a 003-hoz, csak anyagi gondok vannak. Segédüzem és villamos rész egész jó állapotban van, a motorja a fő gond. Dugattyúk, szelepek és pár egyéb még a könnyedebb rész, viszont főtengely sincs benn, azt mindenképp venni kéne, mert még azt sem lehet mondani, hogy a Csörgők 12 hengeresével azonos lenne, tehát beszerezhető lenne egy fokkal könnyedebben.
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönjük ezt a részletes leírást. :)
2022. ápr. 24. 09:38
7/14 anonim válasza:
#5 Köszi, jó hallani, hogy szándék van erre!
8/14 anonim válasza:
a svédeknél nincs elfekvőben főtengely? A kifizetés tudom nem egyszerű, de ha van főtengely az már előny.
Mennyi volt a mozdonyban, hogy főtengelyes(is)
9/14 anonim válasza:
1963-ban, amikor megjött az első Nohab, Kelenföldön mindjárt a bejáratnál szétnyomta a síneket, váltókat..azt hitték, ha a 411-est, vagy a 424-est bírja, akkor a Nohabot is...
hát nem..hetekig tartott a helyreállítás
10/14 anonim válasza:
A 003-as Gigantnál eddig csak annyit értek el, hogy 2015-ben betolták a körfűtőházba, 2018-ban meg újrafestették. Ha ehhez ennyi év kellett, akkor ahhoz, hogy vontatás nélkül, magától újra meg tudjon mozdulni, ki tudja mennyi időnek kell még eltelnie. De ha meg nincs pénz alkatrészre...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!