Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszozás veszélyei? Mire kell...

Buszozás veszélyei? Mire kell figyelni?tapasztalatok, storyk?

Figyelt kérdés
Eladtam a kocsim, így kénytelen vagyok buszozni, ingazni.

2022. jan. 28. 18:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Van kocsim, de dolgozni általában helyijárattal megyek. Még sosem tapasztaltam azt, amit mások leírtak. A megálló a harmadik szomszédom előtt van, illetve közvetlenül a munkahelyem előtt. A telefonon lehet követni a járműveket, hogy merre járnak, így nem kell sem fagyoskodni, sem megsülni a megállóban, mert tudsz kalkulálni. A busz télen meleg, nyáron hideg, a kocsi éppen csak lehűt vagy befűt mire odaérek. Nem kell jeget kapargatni, ahogy parkolóhelyre se vadászni. Egy csomó szabadidőm lett, mert a buszon utazás közben el tudom olvasni a híreket, e-mail-eket. Ha mindent összeadok, pont ugyanannyi az utazási idő, így nekem kényelmes busszal dolgozni járni. Akkor szoktam csak kocsival menni, ha én megyek a gyerekekért.
2022. jan. 28. 19:37
 12/22 anonim ***** válasza:
84%
#11.-nél a pont!
2022. jan. 28. 20:05
 13/22 anonim ***** válasza:
36%
6-os, 7-es… írtátok itt , hogy micsoda borzalmakra kell készülni, mi minden jellemző a tömegközlekedésre. Ebből lejött egy igazságtalanul , megtévesztően negatív , torz kép a valóságról. Én a pandémia kitörése óta ritkán buszozok, autóra váltottam , de előtte jó 30 évig nem volt saját kocsim. Nagyon jól tudom, hogy többnyire lassabb és időhöz kötöttem a tömegközlekedés és ki vagy téve az elemeknek. De nagyon fontos, hogy ettől még egy tök biztonságos, nagyon takarékos és környezetkímélő módja a mindennapi utazásnak.
2022. jan. 28. 20:31
 14/22 anonim ***** válasza:
12%
Francokat.
2022. jan. 28. 20:40
 15/22 anonim ***** válasza:
78%

A legnagyobb hátrány, hogy időhöz leszel kötve. Megnő a közlekedés ideje is. Átszállásközi fölös kihasználhatatlan idők keletkeznek.

Ahová kocsival odaérsz 10 perc alatt, az tömegközlekedve lehet hogy fél óra - 40perc.

Nem mindig lesz ülőhelyed és gyakran van zsúfoltság a tömegközlekedésen. Néha túl lesz fűtve, máskor meg odafagysz majd. Lehet hogy az egyik járaton nincs majd levegő, míg a másik túl huzatos.

Ezek közül talán az idő lesz a legbosszantóbb.

2022. jan. 28. 21:46
 16/22 anonim ***** válasza:
24%
Azért a fehérvári buszpályaudvar kemény hely, bár minden be van kamerázva, nincs kötekedés, de a zsebesek egész nap ott ólálkodnak, rájuk figyelni kell.
2022. jan. 28. 22:08
 17/22 anonim ***** válasza:
22%

A kényelmetlenségről igaz, amit írtak, na de VESZÉLYEI????

Mintha egy 6 éves gyerek lennél, kérdező!

Az utcán sétálásnak, a boltba menésnek szerinted mik a veszélyei?

2022. jan. 28. 23:45
 18/22 anonim ***** válasza:
94%

Bár én iskolába járásra használom a buszozást, de nekem is vannak tapasztalataim. Mindennapi tömegközlekedésem során a "legnagyobb" gondot az időhöz kötöttség okozza. Ugye egy busznál meg van a menetrend, hogy mikor indul, nem úgy működik, mint az autó, hogy beülök és megyek... Rengeteg idő telik el felesleges várakozással egy-egy járat, csatlakozás lekésése miatt.

Az előttem válaszolók által említett próblémák is akadhatnak, de nem olyan borzalmasra kell gondolni, mint ahogy ők azt leírták. Nyíregyházán és környékén közlekedek, így nyilván egy pesti, vagy más régió közlekedésről és közlekedőiről nem tudok nyilatkozni, véleményt alkotni. Előfordul egy-egy utas akinek magatartása, higéniája nem a legmegfelelőbb, de ez tapasztalataim szerint heti 1-2 alkalommal fordul elő. Ilyenkor kényelmetlen lehet az utazás, de az ilyen emberekkel nem kell foglalkozni, beszélgetni még ha ők szeretnének is, ha teheted ülj távolabb tőlük.

Azzal sem értek egyet, hogy nyáron meleg, télen hideg van a buszokon.

Mindennapos utazásom során még ilyennel nem találkoztam. Viszont arra fel kell készülni, hogy a megállóban, bizony hóban, fagyban is kell várni a buszt. Ahogy említették lehet nyomon követni az adott járművet, én személy szerint kiszoktam menni 4-5 percel hamarabb, mert lehet hamarabb érkezik a busz, habár a legtöbbször inkább késik. Utazási megtervezése előtt kalkuláld bele azt is, hogy az adott járat késhet több percet is (forgalom, jegyeladás,stb miatt). Ez legfőképpen akkor fontos ha csatlakozásról van szó.

Gondot okozhat a buszozás során a sok utas és a helyhiány is még. Rengetegszer fogsz olyannal találkozni, hogy le kell ülnöd egy idegen mellé, rosszabbik esetben állnod kell az utazás során. Az első esetben nyilván nem a "büdös, késelős bácsi" mellé kell leülnöd, hanem keresel magadnak egy "szipmatikus" embert, persze, ha még annyi hely van, hogy még válogatni is lehet...

Azt is említették, hogy utazásod során nem kell a vezetéssel törődni így "bármivel" elutheted az időt. Én tanulóként például tanulással szoktam.

Nem kell félni a dologtól, nem olyan borzalmas, mint amilyennek írják. Egyre készülj fel, hogy sokkal lassabb lesz az autónál...

2022. jan. 29. 15:40
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

Hát... azzal nehéz lesz parkolni...

Egyébként szerintem nincs mitől tartani a buszon, a sofőr is ott van, szóval nincs az hogy este egy elhagyatott sötét buszon megszurkálnak.🤷‍♂️

2022. jan. 29. 16:30
 20/22 anonim ***** válasza:
5%

Engem mondjuk szúrtak már meg buszon, tűvel, csak később esett le hogy mi történt, mikor már a delikvens elhúzott.

A sofőr tojik az egészre, ha rendes késelős eset történik ő lesz aki először leszáll, max annyit tesz hogy rendőrt/mentőt hív, ezt már több buszsofőrtől is hallottam, nem kockáztatnak.

És igen, közösülésre elég gyakran kérnek fel utasokat, sajnos erre is van példa bőven.

Bár amiatt hogy a buszon megszurkálnak ne aggódj, nem ott fognak a buszmegállóban valószínűbb, buszon csak a zsebesek ténykednek.

2022. jan. 29. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!