Miért ilyen drága a taxi?
Figyelt kérdés
Egy bulis éjszaka után életemben először taxit hívtam, gondoltam hogy nem lesz olcsó, de máshogy nem volt hogy hazamennem tehát muszáj volt. 40 kilóméterről van szó, és csak erre a hazaútra elköltöttem az egész havi bulizós pénzemet, olyan egy harmadára gondoltam ennek az árnak. Az üzemanyag töredékéből ki jön . Miért ilyen nyomorult világ ez?2022. jan. 4. 23:59
21/33 anonim válasza:
#19 csak nekünk nincsenek egyéb díjak, vizsgák, engedélyek, és nem ez adja a havi fizetésünket sem. Különben annyi lenne vagy több mint a taxi.
22/33 anonim válasza:
Mert a taxitársaságok kartelleznek. Ezért tiltatták be az Ubert, mert az beleköpött a levesükbe.
23/33 anonim válasza:
#22 Budapesten egységdíjas a taxi, a taxitársaságnak beleszólása már nincs. Az Uber meg azért volt olcsó, mert nem kellett az autókat átalakítani, gyakrabban és szigorúan vizsgáztatni, nem volt tagdíj, engedélyezés, stb, sőt tudtommal még adót is csaltak.
24/33 anonim válasza:
Kérdező! Én azért szívesen látnék tőled egy laza kalkulációt, hogy te - vállalkozóként - milyen árszabást tudnál alkalmazni...
Onnan kezdd, hogy tanfolyam, autó beszerzés, fuvarszervezői jutalék, adók, költségek...... a végén van csak az üzemanyag.
Nos, lássuk! :)
26/33 anonim válasza:
#23 Tehát gyakorlatilag meg van engedve nekik a kartellezés. Már csak ezért sem szállok Pesten taxiba, inkább gyalogolnék Békásmegyertől Soroksárig, ha nem lenne más opcióm. Meg azért sem, mert ahányszor taxit látok Pesten, mindig éppen megszeg valamilyen szabályt.
27/33 anonim válasza:
Az Uber elég más téma, hiszen alapvetően elve az volt, hogy segíts másokon így mindketten spóroltok és jól jártok. Hasonlóan az Oszkárhoz.
Csak nyilván a kiskapukat kihasználva ezt sokan taxizásra használták.
És ilyen szempontból teljesen érthető a taxisok elégedetlensége is.
28/33 anonim válasza:
#26: Kartellezés: néhány cég megegyezik egy azonos árban, hogy nagyobb profitot szerezzenek mint a többi cég akik versenyezni akarnak. Mivel mindenki kivétel nélkül egy áron van Pesten, a kartellezésnek itt nincs értelme, ezáltal nem szereznek jelentős előnyt a többiek felett, mert egész egyszerűen nincsenek többiek.
29/33 anonim válasza:
26: a hatósági ár NEM kartellezés.
30/33 qkker1 válasza:
"Tehát gyakorlatilag meg van engedve nekik a kartellezés."
Fingotok nincs a budapesti taxiárak szabályozásáról, de hülyeségeket tudtok írni!
A Fővárosi önkormányzat által megszabott FIX TARIFÁK vannak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!