Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ilyen drága a taxi?

Miért ilyen drága a taxi?

Figyelt kérdés
Egy bulis éjszaka után életemben először taxit hívtam, gondoltam hogy nem lesz olcsó, de máshogy nem volt hogy hazamennem tehát muszáj volt. 40 kilóméterről van szó, és csak erre a hazaútra elköltöttem az egész havi bulizós pénzemet, olyan egy harmadára gondoltam ennek az árnak. Az üzemanyag töredékéből ki jön . Miért ilyen nyomorult világ ez?
2022. jan. 4. 23:59
1 2 3 4
 11/33 qkker1 ***** válasza:
100%

"Van egy extaxis ismerősünk, minden nap kitakarította az autót"

Citynél szigorún veszik, hogy csak tiszta kocsival dolgozhatsz.

Barátomnak csak jégveréses volt a kocsija, és letiltották a reptérről és a szállodákról, amíg meg nem csináltatta.

2022. jan. 5. 08:27
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul saját kocsit kell taxivá konvertálni, ami cseszett sok pénz + hivatali papírmunka. Egyetlen cég volt, a Főtaxi, ahol még anno volt céges járgány, de már ott sincs ilyen.
2022. jan. 5. 09:18
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írják a 80 km minden költsége + állandó költségek (engedélyek, tagság, autó takarítás stb.) arányos része + 2 óra órabér.
2022. jan. 5. 10:05
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem szoktam taxizni (nem csak azért, mert drága...), de azért itt nem csak a benzin áráról van szó!

Az autó senkinek nem az égből pottyant ajándék. Az egy egyszeri nagy beruházás, amit valahogy ki kell termelni utólag.

2022. jan. 5. 10:12
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag ,ha 30kmnél hosszabb távra akarsz menni akkor a taxis megtagadhatja az elviteled.
2022. jan. 5. 11:08
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
És alap, hogy ha közigazgatási határon kívülre megy a taxi, akkor a visszautat is ki kell fizetni.
2022. jan. 5. 11:09
 17/33 anonim ***** válasza:
92%

"Az üzemanyag töredékéből ki jön . Miért ilyen nyomorult világ ez?"

Nem a világ nyomorult. Ez egy szolgáltatás aminek ára van.

Ha az üzemanyag a töredékéből kijön, akkor vegyél egy kocsit, aztán majd rájössz, hogy nem is olyan olcsó.

2022. jan. 5. 11:15
 18/33 anonim ***** válasza:
94%
Na de hogy lehet azt gondolni, hogy a taxi költsége pusztán az üzemanyag???
2022. jan. 5. 11:37
 19/33 anonim ***** válasza:
25%

Tény, hogy drága... még a saját kocsi használatához képest is extrém drága!

Pedig aztán nekünk is kell tankolni, olajat cserélni, műszakira menni, biztosítást fizetni, néha-néha alkatrészt cserélni.

2022. jan. 5. 14:49
 20/33 anonim ***** válasza:
87%

Csak nekünk nem kell az autónkból megélni.

2022. jan. 5. 15:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!