Miért mondják, hogy Budapesten rossz a tömegközlekedés?
El lettem hívva egy színházelőadásra a Vígh színházba, tartottam kicsit az utazástól, mert olyanokat hallottam, hogy a kocsik ígénytelenek, meg a pályaudvarok televannak csövesekkel és drogosokkal.
A metrók régiek, de simán ki lehet bírni a 3 perces utakat akár állva is. A déli pályaudvaron közlekedő metrók pedig szerintem modernek, itt is kulturáltak voltak az utastársaim.
A villamosok tömöttek voltak, itt is álltam, de nem volt semmi probléma.
A pályaudvarokon van pár furcsa alak meg menőző fiatalok, de sokkal jobb a helyzet, mint például mint vidéken, ahol lakok.
Én is azok táborába tartozom, akik szerint bőven jó, nem csak országos, de európai szinten is.
Kontrasztként nézzük pl. azt, amikor haveromék Rómában fél órát bolyongtak, mire egyáltalán találtak egy buszmegállót, aztán kiderült, hogy a busz néha arra megy, néha meg nem, az csak amolyan "ajánlás", hogy azért arra viszonylag ritkán kanyarodik :D
Ehhez képest itthon egy áldás :)
"#11 Vannak, akik mondják, szerintem megalapozatlanul. Legfeljebb te nem hallod."
Vannak akik azt mondják, hogy a föld lapos, az oltásban chip van, a repülők meg Cemtrailt permeteznek. Attól még a többség nem így vélekedik.
Pont ugyanígy ha megkérdezel egy átlag embert akkor 99%-ban az a válasz fog jönni, hogy a Budapesti tömegközlekedés az jó.
Azért van ekkora véleménybeli különbség, mert az emberek egészen eltérő dolgokat tartanak preferenciának. Sokak szerint attól lesz jobb a tömegközlekedés, ha légkondicionálják a járműveket. Ezek az emberek soha nem fogják beismerni, hogy egy külvárosi sokkal többet szív, mint ők abban a 3-4 hét kánikulában, ami egy évben előfordul.
"Pesti ember lekési a buszt:"
Ez a vicc mutatja jól, hogy mennyire torz képük van a vidékieknek Pestről. Objektív tény, hogy a pestiek töltik a legtöbb időt tömegközlekedéssel. Szóval ne mondja nekem egy vidéki sem, hogy a 70 perces munkábajárásomba még nyugodtan beiktathatok 2-3 negyedórás várakozást, mert nekik is kell annyit várakozniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!