Miért mondják, hogy Budapesten rossz a tömegközlekedés?
El lettem hívva egy színházelőadásra a Vígh színházba, tartottam kicsit az utazástól, mert olyanokat hallottam, hogy a kocsik ígénytelenek, meg a pályaudvarok televannak csövesekkel és drogosokkal.
A metrók régiek, de simán ki lehet bírni a 3 perces utakat akár állva is. A déli pályaudvaron közlekedő metrók pedig szerintem modernek, itt is kulturáltak voltak az utastársaim.
A villamosok tömöttek voltak, itt is álltam, de nem volt semmi probléma.
A pályaudvarokon van pár furcsa alak meg menőző fiatalok, de sokkal jobb a helyzet, mint például mint vidéken, ahol lakok.
Ezt azok mondják, akik világ életükben ott éltek.
Mi, akik vidékről kerültünk Budapestre, az itteni tömegközlekedés nagyon jónak számít.
Vidéken, még a fejlettebb,gazdagabb városokban is fél óránként vagy óránként mennek a helyi járatok, nevetségesen ritkán.
Aranykorban elvezet volt villamosal utazni, nem csak alltal rajta, hanem elvezted az utazast ... aztan ott a metro ... suhant mint a villam eszaktol-delig (ma azert at kell szallni par helyen) ... palyaudvarok kornyeken is zajlott az elet, csengydzs mani jobarat es a langyelpiac!? - hol vannak mar ezek! :)
De amugy tok jo, hogy az igenyeidnek megfelelt, gyere maskor is :)))
Nem rossz, bár van több problémája is. Vannak területek, főleg külvárosi részeken, ahol nem a legjobban van megszervezve. Ha turistaként a belvárosi részen közlekedsz, akkor elég jónak számít. A buszok átlagéletkorán lehetne javítani, de manapság sokkal jobb a helyzet, mind 10 éve. Az utazóközönség hagy némi kivetnivalót, de azzal nehéz mit kezdeni: egy ilyen nagyvárosban sajnos mindig lesznek hajléktalanok, őrültek és bunkók. De a többség azért normális.
Melyik metróra gondolsz, hogy "régi"?
Te kipróbáltad a BKV-t a Déli pu és a Vígszínház között, a belvárosi részen. A "belvárosi tömegközlekedés" teljesen jó Budapesten. A problémák akkor jönnek ha elhagyod a belvárost. Sok helyen a városhatár közelében is korrekt a tömegközlekedés, sok helyen viszont már igencsak lassúcska. Ha meg átlósan kell közlekedned két ilyen vakfolt között az nettó szívás.
Sok esetben az agglomerációs közlekedés integrációja sem az igazi.
A vidékhez képest brutálisan qrvajó Budapest tömegközlekedése. Nagyvárosi viszonylatban lehetne helyenként jobb vagy sokkal jobb, lehetnének a különböző közlekedési módok jobban integráltak, Vitézy Dávidék pénzszóró gépezete most pont ilyeneken dolgozik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!