Ki találta ki ezt a butaságot, és miért?
Szóval nálunk úgy van, hogy a távolsági buszra (20km) csak akkor vehetem meg a diákbérletet, illetve csak akkor lesz érvényes, ha veszek mellé 40 ft-ért egy igazoló papírt. De azt csak akkor adják, ha ép iskolalátogatásival bizonyítom, hogy az adott városban fogok tanulni.
Hétfőn lesz az 1. nap a suliban (egyetemen), addig még iskolalátogatásit sem kapok, a diákigazolvány meg legalább 3 hét.
Sőt, az iskolalátogatásit sem adják oda jövőhéten, hanem csak az utána levő héten. Addig nekem buszjegyet kell vennem (oda vissza 400 ft), 5 napig az 2000 ft. És a bérlet még plusz 1400. Tehát fölöslegesen kidobok 2000 ft-t, mert a Volán nem fogadja el a hivatalos értesítőt, amit a suli küldött, hogy felvettek.
Ha megveszem a bérletet, és jön az ellenőr (iskolakezdésnél sok járaton ott vannak, tudom mert apu is buszsofőr volt annó), akkor még meg is büntet X ezer ft-ra. :S
Persze, de ha beiratkoztam, okt.ben meglesz a diákom, és akkor az ellenőr úgyis megnézi.
Októberre kiderül, hogy beiratkoztam-e, és ha nem (azaz nincs diákom) akkor megtud büntetni.
Akkor mész gyalog, vagy kivered belőlük az iskolalátogatási igazolást...
Bürokrácia sajnos ez van egész Magyaországon.
Én is úgy mentem először egyetemre, hogy milyen jó meg milyen szép, aztán hidd el Te is hamar megtanulod, hogy az egyetemen csak magadra számíthatsz.
Az egyetem számára két dolog vagy:
- Fejkvóta, mert kapnak utánad pénzt
- Egy neptun kód. (Vagy ETR kód.)
De semmi több. Ez a bevezetés a bürokrációba :(
Igényeltem diákot, azt mondták múlthéten, hogy jövőhéten vagy utána való héten kérhetek iskolalátogatásit.
A modulo-s oldalon van lehetőség ilyet kérni, de én nem vagyok jogosult a kitöltésére.
Nagy nehezen tegnap megkaptam ezt a kis papírt, de olyan lekezelően beszélt a nő...
Ha nem lett volna ott az az 5 cm vastag üveg közöttünk (biztos nem véletlenül van ott) biztos megtépem én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!