Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki találta ki ezt a butaságot,...

Ki találta ki ezt a butaságot, és miért?

Figyelt kérdés

Szóval nálunk úgy van, hogy a távolsági buszra (20km) csak akkor vehetem meg a diákbérletet, illetve csak akkor lesz érvényes, ha veszek mellé 40 ft-ért egy igazoló papírt. De azt csak akkor adják, ha ép iskolalátogatásival bizonyítom, hogy az adott városban fogok tanulni.

Hétfőn lesz az 1. nap a suliban (egyetemen), addig még iskolalátogatásit sem kapok, a diákigazolvány meg legalább 3 hét.

Sőt, az iskolalátogatásit sem adják oda jövőhéten, hanem csak az utána levő héten. Addig nekem buszjegyet kell vennem (oda vissza 400 ft), 5 napig az 2000 ft. És a bérlet még plusz 1400. Tehát fölöslegesen kidobok 2000 ft-t, mert a Volán nem fogadja el a hivatalos értesítőt, amit a suli küldött, hogy felvettek.

Ha megveszem a bérletet, és jön az ellenőr (iskolakezdésnél sok járaton ott vannak, tudom mert apu is buszsofőr volt annó), akkor még meg is büntet X ezer ft-ra. :S

2010. szept. 1. 11:20
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
*én
2010. szept. 1. 11:27
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt azért találták ki, mert diákbérletet (ami 90% kedvezményt tartalmaz) csak a lakóhelyed és a tanintézmény között vásárolhatsz.

Neked meg valahogy bizonyíanod kell, hogy te tényleg ott tanulsz tehát tényleg jogosult vagy a kedvezmény igénybevételére.

Ezzel nincs is baj nagyon helyes hogy így csinálják.

Inkább az iskolában kellene valakinek megszorongatni a heréit, hogy nem adnak első nap iskolalátogatásit a bejáróknak! Ez kötelességük pedig!! Mi az hogy csak hetekkel később ad iskolalátogatásit?!

Amúgy a MÁV ebből a szempontból jobb, ők nem kérnek iskolalátogatásit, csak egy nyilatkozatot kell kitöltened, hogy itt is itt tanulsz kiadnak egy igazolást és már vásárolhatod is a bérletedet :(

Szerintem csapj az asztalra a suliban, hogyneked márpedig KELL az iskolalátogatási, vagy ha nem adják ki akkor fizessék minden nap a vonaljegyed árát. Ne fogd vissza magad, sok ilyen idióta iskola van, úgy gondolják ők xarták a spanyolviaszt, szórakoznak olyannal, ami másnak komoly anyagi kiadást jelent :(

2010. szept. 1. 11:32
 3/20 A kérdező kommentje:
Voltam bent múlthéten, megkérdeztem ezt a dolgot. Azt mondták, hogy majd szeptember közepén kapok....
2010. szept. 1. 11:33
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Üdvözöllek az egyetemen és egyúttal a felnőtt világban. Az elkövetkezendő pár évben jóval több pénzt fogsz kidobni az ablakon ennél a 2000Ft-nál. Jobb, ha kezded is megszokni...

Egyébként a rendszer oka, hogy nem jogosult személy ne vehessen igénybe ilyen szolgáltatást.

2010. szept. 1. 11:34
 5/20 A kérdező kommentje:

Mondtam a Volánnál a nőnek, hogy ez és ez az iskola tel.száma, hívják fel, hogy ott tanulok-e. Azt mondta ők ezzel nem foglalkoznak.

De ha én most Baranyában lakok, de Bp-n leszek mondjuk nyáron, ott sem kaphatok diákbérletet, mert nem ott tanulok? Tehát diák vagyok, de felnőtt bérlettel kell utaznom más városban?? (pl. munka miatt kell másik városba utaznom)

2010. szept. 1. 11:35
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez van... én meg rendszeresen 1000-ftos jeggyel járok, +városi bérlet 3600, plusz otthoni bérlet 3000valamennyi.
2010. szept. 1. 11:37
 7/20 A kérdező kommentje:
De akkor a Volán mért nem fogadja el a hivatalos értesítőt, hogy felvettek?
2010. szept. 1. 11:38
 8/20 A kérdező kommentje:
Legalább szeptemberben...
2010. szept. 1. 11:39
 9/20 anonim ***** válasza:
MErt ez a Magyar Demokraitus Bürokrácia!
2010. szept. 1. 11:46
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert az, hogy felvettek, még nem garancia arra, hogy be is iratkozol...
2010. szept. 1. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!