Ki találta ki ezt a butaságot, és miért?
Szóval nálunk úgy van, hogy a távolsági buszra (20km) csak akkor vehetem meg a diákbérletet, illetve csak akkor lesz érvényes, ha veszek mellé 40 ft-ért egy igazoló papírt. De azt csak akkor adják, ha ép iskolalátogatásival bizonyítom, hogy az adott városban fogok tanulni.
Hétfőn lesz az 1. nap a suliban (egyetemen), addig még iskolalátogatásit sem kapok, a diákigazolvány meg legalább 3 hét.
Sőt, az iskolalátogatásit sem adják oda jövőhéten, hanem csak az utána levő héten. Addig nekem buszjegyet kell vennem (oda vissza 400 ft), 5 napig az 2000 ft. És a bérlet még plusz 1400. Tehát fölöslegesen kidobok 2000 ft-t, mert a Volán nem fogadja el a hivatalos értesítőt, amit a suli küldött, hogy felvettek.
Ha megveszem a bérletet, és jön az ellenőr (iskolakezdésnél sok járaton ott vannak, tudom mert apu is buszsofőr volt annó), akkor még meg is büntet X ezer ft-ra. :S
Ezt azért találták ki, mert diákbérletet (ami 90% kedvezményt tartalmaz) csak a lakóhelyed és a tanintézmény között vásárolhatsz.
Neked meg valahogy bizonyíanod kell, hogy te tényleg ott tanulsz tehát tényleg jogosult vagy a kedvezmény igénybevételére.
Ezzel nincs is baj nagyon helyes hogy így csinálják.
Inkább az iskolában kellene valakinek megszorongatni a heréit, hogy nem adnak első nap iskolalátogatásit a bejáróknak! Ez kötelességük pedig!! Mi az hogy csak hetekkel később ad iskolalátogatásit?!
Amúgy a MÁV ebből a szempontból jobb, ők nem kérnek iskolalátogatásit, csak egy nyilatkozatot kell kitöltened, hogy itt is itt tanulsz kiadnak egy igazolást és már vásárolhatod is a bérletedet :(
Szerintem csapj az asztalra a suliban, hogyneked márpedig KELL az iskolalátogatási, vagy ha nem adják ki akkor fizessék minden nap a vonaljegyed árát. Ne fogd vissza magad, sok ilyen idióta iskola van, úgy gondolják ők xarták a spanyolviaszt, szórakoznak olyannal, ami másnak komoly anyagi kiadást jelent :(
Üdvözöllek az egyetemen és egyúttal a felnőtt világban. Az elkövetkezendő pár évben jóval több pénzt fogsz kidobni az ablakon ennél a 2000Ft-nál. Jobb, ha kezded is megszokni...
Egyébként a rendszer oka, hogy nem jogosult személy ne vehessen igénybe ilyen szolgáltatást.
Mondtam a Volánnál a nőnek, hogy ez és ez az iskola tel.száma, hívják fel, hogy ott tanulok-e. Azt mondta ők ezzel nem foglalkoznak.
De ha én most Baranyában lakok, de Bp-n leszek mondjuk nyáron, ott sem kaphatok diákbérletet, mert nem ott tanulok? Tehát diák vagyok, de felnőtt bérlettel kell utaznom más városban?? (pl. munka miatt kell másik városba utaznom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!