Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Aki távolsági busszal megy...

Aki távolsági busszal megy több órán át(5 óra minimum,pl. Miskolcról Szegedre), az hogyan oldja meg a wc-zést a buszozás alatt?

Figyelt kérdés
2021. aug. 6. 19:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Több nagyobb városban megállnak az ilyen távolsági buszok hosszabb időre (5-10 perc). Gondolom ha szólsz előre a sofőrnek, akkor megvár. De ha neked is gondot okoz a hosszútávú utazás, akkor javaslom inkább a vonatot, ott kéznél van a mosdó.
2021. aug. 6. 19:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi órás út alatt biztosan van olyan állomás, ahol többet is áll a busz (10-15 percet). De egyébként nem hiszem, hogy nagyon jellemző, hogy tömegek járnának Miskolcról Szegedre közvetlenül, busszal.
2021. aug. 6. 19:40
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Így viszont marad a vonat.

5 perc nem elég arra, hogy az ember elmenjen(séta oda),fizessen a használatért, elvégezze, meg visszamenjen(séta vissza). 5 perc jut 4 dologra. Nekem maga a wc 2-3perc.Ja és nő vagyok.

Lehet, kell utaznom hosszabb távra, de az már 6 órát jelent.

2021. aug. 6. 19:53
 4/14 anonim ***** válasza:
41%

Én azon is meglepődnék, hogy van ilyen hosszú útra közvetlen busz.

Magyarországon, ahol először Pestre kell menni általában, tökmindegy, hogy totál nem esik útba...

2021. aug. 6. 20:03
 5/14 A kérdező kommentje:
Ha vonatot választom, akkor Budapest közbeesik. De amiért nem vagyok jártas Budapesten, nem szívesen koborolnék. (Lehet, keleti pályaudvarról kell átmenni nyugatira.)
2021. aug. 6. 20:05
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Pár hete utaztam Békéscsabáról Zalaegerszegre busszal.

Kb óránként volt egy-egy nagyobb város, ahol megállt a busz, a buszpályaudvaron van mindenhol igen rendes, tiszta WC - azaz nem kell igazán menni, ott van mindjárt -, és mindenhol 10-15 percet áll a busz, és mindenkit megvárnak.

Elöször utaztam ilyen hosszabb távon busszal, eddig mindig vonatoztam, de sokkal pozitívabb a busz. A vonatokon - pár nappal késöbb rövidebb távon azzal mentem - a WC ugyan elvileg van, de koszos, nincs sem víz, sem WC-papír, akkor nem igazán jelent elönyt.

Emellett a busz is tiszta, kényelmes, kellemes höfokra légkondicionált (nem túl hidegre), ellentétben a vonattal, ahol nincs légkondi, a vonat koszos, zörög, majd szétesik.

2021. aug. 6. 20:20
 7/14 A kérdező kommentje:

#6: csak busszal mentél Békéscsabáról Zalaegerszegre?

menetrendek.hu (igaz kilencedikére) egy ajánlatot ad ami buszos történet. (nulla átszállás mellett) Laza 9 óra út(majdnem 10). :O

2021. aug. 6. 20:29
 8/14 anonim ***** válasza:
Igen, ez EGY járat volt, de meglehetösen hosszú volt az út.
2021. aug. 6. 22:30
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Van "feltételes" megálló, nagyobb kutaknál, stb.

Szólni kell a buszvezetőnek, hogy szükség van.

Adott ( esetleg menetrendileg is jegyzett) helyen megáll, te elvégzed szükséged.

Szólni azért kell, hogy a járművezető tudja, kire kell várni.

És ennyi. :) Addig a gépész is holt nyugodtan megissza a kávéját, és elszívja a cigit mellé.

2021. aug. 6. 23:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szoktak tartani 10-15 perces pihenőket amikor van lehetőség a nagy WC-re is. Anno Budapestről mentem Bajára busszal és ugyan ez volt a szitu. Ha jól emlékszem valahol Solt környékén és Kalocsán álltunk meg ilyen pihenőre. De ez már nagyon régen volt így annyira nem emlékszem erre. Utaztam másik távolsági járaton amire félúton szálltam fel egy másik járatról, pont abba a nagyobb megállóba ahol épp pihenőztek.
2021. aug. 6. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!