Ha két megállóval hamarabb szállok fel és le, mint ameddig a bérletem szól, megbüntethet a kalauz?
Nem értem a kérdést. A bérleted A ponttól B pontig érvényes.
Ha még ebben a tartományban benne maradsz akkor nem kellene hogy gáz legyen mert már kifizetted a teljes útszakasz árát.
De ha mondjuk Apafa Debrecen után van 2 megállóval és te 2 megállót ingyen utazol azt jogosan büntetne meg a kalauz mert azt a szakaszt nem fizetted ki
#1 vagyok, nem így értelmeztem (hanem hogy Apafa kívül esik, mert azt írtad, hogy hamarabb szállsz fel a bérleted érvényességénél, ami így nem igaz).
Ha a bérleten feltüntetett két megállóhely között van Apafa, akkor ott fel és le is szállhatsz, az teljesen mindegy.
Ja kicsit félreérhető a kérdés, nem mondtad merről mész Debrecenbe!
A------B--C
Ha A-C között van bérleted akkor utazhatsz A-B és B-C és C-B és A-C és C-A között orrvérzésig!
Igen, bocsi, én fogalmaztam félreérthetően.
A---Apafa--Debrecen
"A" városban szállnék fel, Debrecenig szól a bérlet. Lehet, hogy A-Apafa között kéne ingáznom majd, viszont néha be kéne mennem Debrecenbe is és így akkor nem volt tiszta, hogy így is érvényes lenne a bérlet, vagy külön kéne jegyet vennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!