Honnan tudják a kalauzok a vonatokon, hogy ki az új utas? Milyen módszert használnak?
Láttam két kérdést a témában a siteon, de mind a kettőre olyan válaszok jöttek, mint a pszichológia, automatikusan reagál az ember, rutin, stb. Az évek folyamán több kalauzt is instant megkérdeztem az utazások során, és mindegyik azt mondta, hogy van egy pontos módszer erre, de nem mondhatja el, hogy mi az. Szóval messze többről van szó, mint a felsoroltak.
Régóta furdal a kíváncsiság, előre is köszi annak a jól tájékozott valakinek, aki tudja rá a választ!
Szintén kallerként írom, hogy elképzelheted, amikor egy kolléga van egy 211 férőhelyes Flirten, vagy esetleg a 2-3 egységen van, nem tud mindenkit megjegyezni.
Én amikor viszonylag sokan szállnak fel, igyekszem azt figyelni, hogy nagyjából hova ülnek a vonaton, és mindegyikhez igyekszem gyorsan kötni valamit, pl hátul ott bal oldalon a négyesben a család, előttük a rózsaszín pulcsis csaj, zöld kabátos srác már a kakason ül, és így tovább, így nagyjából megvan, hogy hova menjek.
Ahol ilyen max 10-en szállnak ott elég jól meg lehet jegyezni hirtelen a konkrét embereket.
A fülkés kocsikra viszont nincs megoldásom és nem végeztem felmérést a kollégák körében, de én személy szerint 2-3-4 kocsinál nem tudom megjegyezni, hogy ki volt és ki nem, viszont nem is akarok minden alkalommal minden fülkébe benyitni, hogy néztem-e már. 😂 A tipikus bliccelőket meg úgyis megismered, meg ugye vannak a visszatérő “vendégek”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!