Kismamáknak miért nem adjuk át a helyet? (persze sok kivétel van biztos)
Én megmondom őszintén kismamáknak mindig feltétel nélkül átadom, pontosabban egy feltétellel, ha észreveszem :(
Mivel sokat utazom, (napi oda-vissza 4 óra melóba) ráadásul ugyanazon az úton, ugyanazokkal a járművekkel, sőt nem egyszer ugyanazokkal az arcokkal, sokszor inkább kifelé bámulok és az aznapi dolgokon vagy minden máson jár az agyam. És akkor megvallom őszintén, minden máson jár az agyam, minden másra figyelek, csak arra nem, hogy esetleg egy állapotos anyuka száll fel. Megesett már, hogy mellém állt, aztán utána 4-5 mp-el kapcsoltam, pirinkodva átadtam a helyet, igaz megköszönte de valamiért benne volt a hangjában az az 5 mp :-)))))
Tehát megvallom, sok a bunkó, de szerintem sokan csak "szórakozottak" pontosabban inkább a millió+1-szer bejárt úton el vannak foglalva a gondolataikkal, problémáikkal, amik mostanában sajnos csőstül jönnek, és elfelejtenek fgyelni.
De szentül állítom, ha az ilyeneket mint én megszólítod, ha nem vesznek észre, egészbiztosan felpattannak. Én pl nem sértődnék meg. Bár tudom, egy nőnek ez megalázó egy férfit megszólítani, de én meg nem sasolhatom oda-vissza 4 órán át mikor száll fel állapotos-lassanjáró-botos-néni-bácsi-gyengénlátó stb.
Az öreg néni már más tészta, bírom azokat, akik fejvesztve, botjukat magasba emelve engem megszégyenítve rohannak a villamos után, majd felszállva kezdődik a "Jajjdefáj a lábam, jajj így jajj úgy..."
Igen, ez is igaz, én is sokat merengtem régen a jól megszokott úton, és biztos nem vettem észre mindenkit akinek szüksége let volna rám. :) Természetesen megértem. Én azokkal nem egyezek ki akik képesek jól megbámulni, a szemembe nézni, majd utána belefurni a figyelmüket mindenbe csak, hogy ne segítsenek. Amúgy idős hölgyekről csak annyit, hogy amikor 7kor jártam be reggel, mindig kikaptam az idős hullámot a buszon, hát engem ennyiszer még életemben nem löktek fel.
Lehet az lesz, hogy ezentúl összeszedem bátorságom és megkérek valakit kedvesen, mert kedves hozzászólók azért adtok egy kis reményt az embernek, hogy vannak még udvarias, aranyos emberek. Csak az eddigi tapasztalatok nem voltak ilyen pozitívak sajnálatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!