Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem foglalkozik a média...

Miért nem foglalkozik a média jobban, az Újfehértói balesettel?

Figyelt kérdés
Új Néplap van nekünk megrendelve napilapként, ez az újság semmit se írt erről a balesetről, csak az oltásokról írt, meg a koronavírusról. Pedig a tegnapelőtti balesethez hasonlót én még nem is hallottam.

2021. ápr. 22. 09:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

"Akkor meg ne vezessen, miféle kifogás ez?"

Te biztos könnyen beszélsz, biztos megvan mindened és nem kell másodállást vállalnod.

A traktoristák hajnalban már rajzanak kifelé és késő este szoktak befelé jönni a földekről csak azért, hogy te 8-9 óra környékén a csipádat törölgetve a kávéd, kakód mellé el tudd majszolni a kis péksütidet.

Ugyanez a baleset volt Szabadegyházán néhány éve amikot az IC elé hajtott be egy fiatal traktorista. A kollégám is majdnem ott maradt, mert a traktor gázolaj tartálya is sérült és a szétfröccsenő gázolaj begyulladt és kigyújtotta a mozdonyt is. A srác épp csak be tudott menekülni a mozdony gépterébe.

Baleset.... figyelmetlenség, fáradtság, vagy csak az agya nem fogja fel és dolgozza fel (időben) az amit lát.

A megatív sztereotipiákat meg tessék elfelejteni! A traktoros = alkoholista vén tróger. Hát nagyon nem és nagyon sok ellenőrzést kapnak és nagyon drága gépeket hajtanak. Nem mondom hogy nem ülnek sosem volán mögé spiccesen, de kevesebbszer mint ahányan a diszkókból hazafelé vezetnek mata részegen betépve.

Részvétem a családnak

2021. ápr. 22. 18:04
 12/17 anonim ***** válasza:
33%
Leszarom, ha nincs valaki vezetőképes állapotban akkor ne vezessen, pont. A reggeli péksütis hallucinációd meg csak a te hülyeségedet mutatja. Ennyi erővel a kamionosok se aludjanak, majd vezetés közben, nem?
2021. ápr. 22. 18:49
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

hány éves vagy, hol dolgozol, dolgozol egyáltalán, vagy csak egy kisgyerek vagy aki megtalálta a regisztráció gombot itt a gyakorin?

van jogsid egyáltalán? jártál már a szervertermen kivül ebben az évtizedben?

2021. ápr. 22. 19:03
 14/17 anonim ***** válasza:
79%

#13:

Nem akarnál máshol kötekedni? Aki annyira el van kábulva, hogy még egy b*szottnagy vonatot sem tud észrevenni, az igenis ne vállaljon ilyen "veszélyes" munkát.

2021. ápr. 23. 15:17
 15/17 anonim ***** válasza:
70%

Bocsánat, nem kötekedni akartam!!

Csak vannak olyan emberek - akik tényleg kötekednek - akik az asztal mögül okoskodnak, vonatot fényképen láttak futárt meg az ajtóban csomaggal a kezében.

Ezek a srácok havi 14-15 km-t mennek, napi 100-200 csomagot szállítanak ki. Ennyi teljesítménybe kb belefér egy-egy hiba. Most sajnos nagyobb hiba csúszott be.

Mozdonyvezetőként nekem sem tetszik, hogy minden átjárónál idegállapotban vagyok, hogy most mi jön elém, mi jön nekem, honnan várjam a támadást és merre meneküljek, de totál megértem a srácokat.

Azért kérdeztem ITGuyt, mert általában nagyon jó dolgokat szokott írni és pont emiatt nem értem most miért állt bele ennyire a - halott - futárba.

Tudod 14-es nagyon sok tizenéves kissrác kolbászol itt és osztja az észt ezerrel, közben pedig még egy hatos alátétet sem rakott arrébb életében.

2021. ápr. 23. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:
91%
#13 37, van jogsim, autóval és bringával is közlekedem. Ha valami miatt nem tudok koncentrálni, akkor más vezet/félreállok pihenek/beveszek valami fájdalomcsillapítót. Ha nem bírja a terhelést munka közben akkor pihenjen vagy nézzen más munka után ne veszélyeztesse más életét/egészségét/vagyonát. Ha jobb idő van napi húsz km-t csalinkázok kisvárosi környezetben, rengeteg pl GLS-es/MPL-es futárral találkozom eddig még egyik sem akart kinyírni, pedig gyanítom nekik is hajtaniuk kell ezerrel, felteszem ha hasonló balesetet csinálnának repülnének és feketelistára kerülnének. Azért egy lezárt vasúti átjárót a közeledő vonattal elég nehéz benézni, bár bevallom nem olvastam el gondosan a cikket.
2021. ápr. 23. 17:19
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azon a véleményen vagyok, hogy aki csak mások súlyos veszélyeztetésével tudja elvégezni a munkáját, az ne végezze el. Lehet a futárokat meg a traktorosokat addig hajtani, míg ki se látnak a szemükön, csak ennek az lesz a vége, hogy ártatlan emberek sérülnek és halnak meg. A megrendelő alacsonyabb csomagdíjat fizet vagy olcsóbb lesz a piskótakarika, de közben emberéletek mennek tönkre.

És persze amíg minden cég így csinálja, amíg rengetegen vannak, akik ilyen feltételekkel is elvállalják ezt a munkát, addig nehéz egyénileg bármit tenni. A hatóság talán fel tudna lépni, hiszen egy embernek az éberségét se reménytelen mérni, a konkrét szabálytalankodásokat pedig lehet szorgalmasabban büntetni.

Így kevesebbet fog egy nap alatt elvégezni a futár és a traktoros, tehát drágább lesz a csomagszállítás és a kenyér. De ezt a felárat most is megfizetjük, csak nem a vevő, hanem a baleseti sérültek az életükkel, meg a rokonaik, akik átélik a tragédiát.

És természetesen erről a konkrét ügyről nem tudok semmit. Könnyen lehet, hogy a traktor vezetője teljesen éber volt, de egyszer az életben elbambult, és pont a legrosszabbkor. Konkrétan őróla nincs alapom ítéletet mondani.

2021. ápr. 24. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!