Mit csináljak, ha vettem egy havi vonatbérletet, de az elmúlt 6 munkanap mindegyikén lekéstem a BKV miatt?
Budapesten belül utazok és 10 perccel rövidebb lenne az út vonattal. Azonban a busz minden nap lekési a vonatot annak ellenére, hogy 3 perccel korábban kéne érkeznie.
Nem mehetek az előző busszal, mert 10 percenként jár, vagyis ugyanott tartanék.
Megfogadtam, hogy a következő havi Budapest bérletet nem veszem meg, mert ellopták tőlem a vasúti bérlet árát.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Nem tudom miről beszélsz, a legtöbb vonat pontos.
Ez lesz, de még ha vissza is adják a pénzt, akkor se veszem meg a következő Budapest bérletet, ugyanis azt a megaláztatást, ami engem ért, nem pótolja hogy nullszaadós leszek.
'Nem mehetek az előző busszal, mert 10 percenként jár, vagyis ugyanott tartanék.'
Dehogynem mehetsz, csak te nem megoldast akarsz, hanem hisztizni ~10 percen. Ne is vegyel berletet, jarjal anelkul, csak aztan ne csodalkozz ha tobbe fog kerulni a vegen mint azt gondoltad (helyszini potdij 2 napon belul befizetve 8000, csekken 16000).
"Nem mehetek az előző busszal, mert 10 percenként jár, vagyis ugyanott tartanék."
Nem, nem ugyan ott tartanál, mert ha 10 perccel korábban ér oda, pont nem késed le a vonatot. 3 perc meg semmi, én nem bíznék meg alapból így a buszban...
Nameg ha 10 percenként jár, akkor van 1 20 perccel korábban is, nem?
Megteheted, hogy nem veszed meg a BP bérletet, cserébe a kaller majd teljesen jogosan megbüntet.
"Nem, nem ugyan ott tartanál, mert ha 10 perccel korábban ér oda, pont nem késed le a vonatot."
Csak éppen 10 perccel tovább tart az utazás, vagyis pontosan ugyanannyi beérni, mintha nem szállnék vonatra.
Körbe fognak röhögni a panaszoddal. Simán elutasítanak, és teljesen jogos.
Nincs a cégnek olyan kötelezettsége, hogy bármi más járathoz kell csatlakozni. Még saját járataihoz sem, nemhogy vonathoz.
És ha nem most jöttél a Marsról, akkor tudnod kell, a közúti utasszállítás nagymértékben függ a forgalomtól. Pontosan betartani a menetrendet képtelenség.
Sokszor látom, hogy bár szabálytalan, a járművezető a végállomáson gyors utascsere ztán, már eleve késésben indul a következő körre.
Úgy kell neki, miért kassú.
Azért, mert dugóban áll, mert idióta autósok akadályozzák a haladását, mert kerekesszékest kell le/fel sgíteni stb.
Egyébként merre mozogsz a városban, hogy ekvagy bérlet nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!