Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Minek számít 28-a? Munkaszünet...

Minek számít 28-a? Munkaszüneti nap, tanítás nélküli munkanap...?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék hétfőn utazni, átszállással fogok menni, mert nagyon messze van az a település, ahova megyek... (így itthonról megyek egy városba, és ott szállok át...)

És most a mi kis városunkban megvariálták a közlekedést, lett egy kis buszpályaudvar szerűség, ezért leszedték a menetrendek.hu oldalról, (mert azt is frissíteni kéne... Csak nem képesek megcsinálni, már pár hete így van... ) és így csak a táblán tudtam megnézni, hogy milyen buszok mennek, ott meg csak jelekkel vannak jelölve. És hétfő, azaz 28-a, milyen napnak számít buszoknál? Munkaszüneti nap, vagy tanítás nélküli munkanap, vagy egyéb?

És lenne még egy másik kérdésem is, 29-e. De gondolom ugyanaz, mint hétfő...

Sürgős lenne, mert egyeztetnem kéne az átszállással... Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

2020. dec. 26. 10:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Ha jól értem helyközi járatról van szó, akkor tanszüneti munkanap. Ha helyi járat, akkor lehetnek eltérések, ekkor tudni kell melyik településről van szó (ehhez mondjuk praktikus, ha a kérdezők nem virágnyelven írják le az utazásuk helyszínét)

Egyébként ha helyközi járat, akkor fent kell lennie a menetrendek.hu-n, valószínűleg te csinálsz valamit rosszul. A helyi járatoknál valóban vannak jó nagy zavarok az oldal adatbázisában, illetve sok település helyi járata egyszerűen hiányzik.

2020. dec. 26. 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
29-e pedig ugyan az, mint 28-a. Leszámítva a csak 28-án közlekedő "a hét első munkanapján" járatokat, de ezekből van tán néhány tucat az egész országban.
2020. dec. 26. 10:52
 3/13 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló. Nem, nem én csinálom rosszul!

El is magyaráztam, hogy miért nincs fennt a menetrendek.hu-n. Mert mások lettek a megállók a településen, és ez most szerkesztés alatt áll. És ez végett leszedték a menetrendek.hu oldalról hogy ne zavarja neg az embereket. Érted? Vagy elmagyarázzam jobban?

Azért nem írom le a helyszínt, mert nem szeretnék adatokat megosztani, ha nem muszáj. TÁVOLSÁGI járatról lenne szó. Nem helyiről. 50 km szerintem eléggé nagy távolság...

És "praktikusnak" tartanám én is, ha a válaszoló el tudná olvasni, és értelmezni a kérdést.

És fent volt eddig menetrendeken, csak most, hogy a megállókat változtattak, így lekerült, hogy ne legyen fent megtévesztés...

2020. dec. 26. 10:59
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, értem én, hogy óvod a személyes adataidat, de az, hogy te anonim kérdezőként mondjuk Csenger, autóbusz-állomáson fogsz felszállni valamilyen járatra 28-án, nem tesz téged semmilyen szinten beazonosíthatóvá. Cserébe jóval konkrétabb választ tudnánk adni.

Mindenesetre az biztos, hogy a Volánbusz helyközi járatain (ebbe az általad távolságinak nevezett járat is minden bizonnyal beletartozik) a társaság honlapján is elérhető tájékoztató szerint a következő a közlekedési rend:

December 28. a hét első munkanapja, tanítási szünet (a tanév tartama alatt a hét első munkanapjára meghirdetett járatok nem közlekednek)

Azaz minden olyan járat közlekedik, amelyiknél:

1. nincs közlekedési korlátozás

2. Munkanapokon közlekedik

3. Munkaszüneti napok kivételével naponta közlekedik

4. Szabadnapok kivételével naponta közlekedik

5. Tanszünetben munkanapokon közlekedik

6. Hetek első munkanapján közlekedik

7. Hétfői napokon közlekedik

8. Hétfői munkanapokon közlekedik

Stb.

Ha továbbra is kétségeid vannak, hívd bizalommal a Volánbusz információs telefonszámait.

Településenkénti menetrendet, közlekedési naptárat már az új megállónevekkel találsz a Volanbusz.hu oldalon a Menetrendek menüpontban

2020. dec. 26. 11:41
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Ennyit szerettem volna! Meg lehet ezt oldani kötözködés nélkül is. Mivel minden távolsági busz ugyanazon rendszeren műkszik, és ugyanazok a jelzések vannak feltüntetve.

Egy kis településen élek. Itt nincs helyi járat.

És sajnos az új megálló sehol sincs feltüntetve. Hiába kerestem. Csakis a táblán láttak, ami ott van a megállónál.

2020. dec. 26. 11:49
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

Fel van az tüntetve, ez ezerszer megtörténik. Tudnánk is segíteni, ha nem titkolnád ennyire, hogy Pusztraröcsögefalvamajorban laksz... De mivel titkolod, csak próbálkozunk.

És te arcoskodsz a válaszolókkal, ahelyett, hogy pontos információkat szolgáltatnál.

2020. dec. 26. 17:14
 7/13 A kérdező kommentje:

Én arcoskodok, persze. Eleve nem az volt a kérdésem, hogy keressétek meg a neten, hogy mikor megy buszom. Szóval itt csak a válaszoló kötözködött. Azért írtam csak le ennyire hosszasan, hogy ne azt írjátok, hogy nézzem meg ott.

Minek kell a "minek számít 28-a" kérdéshez tudni azt, hogy hol lakom? Elég lett volna azt leírni, amit a 4. válaszoló pontokba szedve le tudott írni.

És kedves 6. válaszoló, minek kell írnod, ha te is csak belémkötni tudsz? Akkor tartsd meg magadnak! Azért nem kell életképtelennek nézni, mintha nem tudnám használni a telefont. Rákerestem, és nem, nincs fent! (ezt már elmagyaráztam egy párszor, hogy miért nem) Hiába is erősködsz, hogy de igenis.

De nem ez volt a kérdésem, ezért ez csak felesleges kötözködés. Szóval megkeresem, hogy hol kell zárni a témát, és zárom.

2020. dec. 26. 18:32
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

"Szóval megkeresem, hogy hol kell zárni a témát, és zárom."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2020. dec. 26. 20:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Rájöttem, nem tudom zárni, mert nincs ilyen lehetőség. Azért nem kell kiröhögni! Ha én normális vagyok, miért nem lehet velem is annak lenni? (:

(költői kérdés, nem várok választ)

Mivel nem tudom zárni, ezért, KÖSZÖNÖM SZÉPEN,megkaptam a megfelelő választ és NEM kérek további válaszokat! Szép estét mindenkinek!

2020. dec. 26. 20:56
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom milyen két okból kellene tudnunk a pontos válaszadáshoz a helyszínt:

1. Előfordulnak ugyan hibák a menetrendek.hu adatbázisában, de hogy egy település központi helyközi megállója ne legyen benne, olyanra még nem nagyon volt példa. Olyanra sem, hogy egy napokkal-hetekkel korábban ismert közlekedési változás a szerkesztés - egyébként minimális - időigénye miatt csak utólag került volna be a rendszerbe. Szóval lehet, hogy valami mégis nálad hibádzik, de a pontos település, a pontos megállóhely ismerete nélkül ebben nem fogunk tudni segíteni.

2. A #4-es válaszoló által tételesen bemásolt napi közlekedési rendeken felül a december végi-január eleji időszakban a Volánbusz többszáz járatát érintik további, alkalmi közlekedési korlátozások. Ezek többsége a december 24-i korai üzemzárás miatt van, de jut belőlük bőven az ünnepi időszak többi napjára is. Ezért szintén nem lehet 100% bizonyossággal megmondani a konkrét járat ismerete nélkül, hogy tudsz-e utazni.

2020. dec. 27. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!