A Volánnál hétfő (de.23. ) sima munkanap, ugye?
A honlapjukon megtalálható az információ arról, hogy milyen közlekedési rend érvényes egészen január 7-ig.
Az alábbi sort ebből másoltam.
"december 23. hétfő munkanap, tanítási szünet"
Miért nem jó a menetrendek.hu-n nézni?
Fejből tudod, melyek azok a járatok, amelyek munkanapokon tanítási szünetben nem közlekednek, vagy épp tanítási szünetben közlekednek, ilyen-olyan meghatározás alapján?
A menetrendek.hu-n bejelölöd, hogy csak busz járatok, beírod/kiválasztod az induló település(megállót), az érkező település(megállót), a dátumot (akár a napszakot is), és látod az összes járatot, ami közlekedik; és csak azokat. Nem kell jelmagyarázatot böngészni, hogy mi jelöli a munkanapon, tanítási szünetben is közlekedő jártokat.
Persze, hogy ott nem írnak ott ilyen általánosságot; eleve csak az adott napi feltételeknek megfelelő, közlekedő járatokat listázza. Ha kíváncsi vagy rá, megnézheted a megjelent listán, hogy jé, ez munkanapokon közlekedik, ez munkaszüneti napok kivételével naponta, ez tanítási szünetben munkanapokon stb; ezért jelent meg.
5-ös, pont, hogy ilyenkor tud a legjobban mellényúlni a menetrendek.hu... Én már szaladtam bele olyanba, hogy pont a menetrendváltás utáni első különlegesebb menetrendi időszakban néztek be valamit és pontosan egy nappal elcsúsztak a rendszer által használt közlekedési rendek a valóságostól. Tehát pl. a 24-i csökkentett üzem helyett a 25-i ünnepnapit mutatta, vagy fordítva. Ráadásul a regionális különbségeket egyáltalán nem kezelte a rendszer , amíg voltak. Ezen kívül bármilyen adategyeztetési hiba esetén ez az első olyan időszak, ahol kiderülhetne, hogy hoppa, idén az 1786/387-es járathoz nem vitték föl a 31-i esti közlekedési korlátozást.
Nos, pontosa ezek miatf helyes utánanézni, rákérdezni, hogy mi js az adott szolgáltatónál a közlekedési rend es minimum két helyen összevetni (pl a táblázatos menetrendeket az online keresővel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!