Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyi idejük van vissza az...

Mennyi idejük van vissza az IK280-asoknak?

Figyelt kérdés
Helyköziben még rengeteget látni, utaztam valamelyik nap 1983-as, 1985-ös IK280-assal is, az idő sokak szerint eljárt felettük, de valahogy nem azt vettem észre, mint amik szét akarnának esni, van élet bennük mondhatni. De reálisan mennyi idejük van ezeknek a buszoknak? Tény, a legfiatalabbak még 20 évesek, azoknak még biztosan van néhány évük.
2021. febr. 2. 00:07
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
A 80-as, 90-es években nem voltak kerekesszékesek?
2021. febr. 2. 23:06
 22/35 anonim ***** válasza:
De, csak nem kéne leragadni a 80-as, 90-es évek eszméjében így 2021-ben.
2021. febr. 2. 23:09
 23/35 A kérdező kommentje:
Alacsony padlós buszok a 90-es években is léteztek. Lásd 412 Ikarus.
2021. febr. 2. 23:30
 24/35 A kérdező kommentje:
Valóban nem kell leragadni, de visszafejlődni se kellene, ami a környezetvédelmet illeti pl.
2021. febr. 2. 23:42
 25/35 anonim ***** válasza:
Mi a visszafejlődés abban, hogy Euro 1 (meg az alatti) buszok helyett Euro 6 közlekedik? Lehetne CNG, de nem az Ikarusokat kell átalakítani, hanem eleve olyan buszokat venni (akárcsak Miskolcon), vagy elektromosat. Már az is hatalmas előrelépés, hogy a mai normáknak megfelelő, egyáltalán nem kormoló buszok közlekednek.
2021. febr. 2. 23:49
 26/35 A kérdező kommentje:
Nagy városban még ok, de kint helyköziben nem mindegy hogy szennyez az az adott busz? Nem emiatt fogunk kipusztulni. Ezért kellene Szegedről legalább a CNG Ikarusokat átrakni helyközibe, nem kidobni, ez én úgy gondolom sokkal nagyobb pofon ökológiailag is, mint egy EURO1 busz szennyezése. Egy 412-est pl miért is alakíthatnának át CNG-sé? Az alacsony padlós.
2021. febr. 2. 23:58
 27/35 A kérdező kommentje:
miért is, miért is ne.*
2021. febr. 3. 00:01
 28/35 anonim ***** válasza:
Mert hosszútávon jobban megéri újat venni, mint egy huszonéves járműbe invesztálni egy halom pénzt, ami legjobb esetben is 10 éven belül halaszthatatlanul csereérett lesz.
2021. febr. 3. 00:02
 29/35 A kérdező kommentje:
Hát, én már csak ilyen régi módi maradok, szomorú, hogy minden a pénz körül forog, akkor legalább ne dobnák ki ezeket a buszokat úgy, hogy igény lenne a megvételükre, valahogy mégse engedik ezeket megvenni, nem eladóak, stb szöveggel, inkább viszik őket a kohóba, számomra szomorú, hogy kicsi esélyét se adják meg, hogy tovább éljenek ezek a csodák, legalább magánembereknél, mert így, vagy úgy ezek is történelem részei, én büszke vagyok rá. Köszönöm a válaszokat!
2021. febr. 3. 00:11
 30/35 anonim ***** válasza:
Bőven tudsz régi Ikarust venni, egy csomó iskolánál, TSZ-nél, önkormányzatnál, gépudavarnál rohadó 256/260-as van az országban, mégse kell senkinek.
2021. febr. 3. 02:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!